George Sorose investeerimisfond hakkas väidetavalt bitcoiniga kauplema

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Ungari päritolu Ameerika investor George Soros.
Ungari päritolu Ameerika investor George Soros. Foto: Fabrice Coffrini

Ungari päritolu Ameerika Ühendriikide miljardärist investori George Sorose investeerimisfond on teadete kohaselt alustanud bitcoiniga kauplemist.

 

Spekulatsioonid selle kohta, et tuntud investori firma on sekkunud krüptomaailma pärineb TheStreet.comi aruandest, milles viidatakse kahele allikale, kes ütlesid, et Soros Fund Managementi investeeringute juht Dawn Fitzpatrick oli andnud «rohelise tule aktiivseks kauplemiseks bitcoiniga». Aruandes öeldi, et firma uurib ka teisi digitaalvaluutasid, vahendab Barron's.

Fitzpatrick ütles varasemalt intervjuus Bloombergile, et ettevõte on investeerinud krüptoraha infrastruktuuri ettevõtetesse - börsidesse, varahalduritesse ja fondivalitsejatesse.

«On tõeline hirm fiat-valuutade devalveerimise ees ja kui te mõtlete bitcoinile, siis ma ei usu, et see on valuuta. Ma arvan, et see on kaup ja see on kaup, mis on kergesti ladustatav, kergesti ülekantav, USA maksuamet liigitab seda füüsiliseks varaks, selle varud on piiratud koguses ja vähenemas iga nelja aasta tagant poole võrra, nii et ma arvan, et see on põnev,» ütles Fitzpatrick.

Maailma tähtsaim krüptoraha kauples reedel 33 598 dollaril, mis tähendab 1,16% tõusu. Pärast tugevat aasta algust ja kõigi aegade kõrgeima taseme ehk umbes 65 000 dollari saavutamist aprillis, kujunes äsja lõppenud teine kvartal nii bitcoini kui ka ethereumi jaoks kõigi aegade halvimaks ja seda osaliselt tänu Hiina repressioonidele.

George Soros sai kuulsaks sellega, et 1992. aastal musta kolmapäeva kriisi ajal avas väga suure lühikese positsiooni naela suhtes, mis lõpuks sundis Inglismaa Keskpanka Euroopa vahetuskursimehhanismist loobuma. Ta teenis sellega miljardi dollari suuruse kasumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles