Tallinki reisijate arv vähenes juunis aastaga 21,9 protsenti

BNS
Copy
Tallinki laev.
Tallinki laev. Foto: Zane Bitere

Tallink Grupp vedas kõikidel ettevõtte liinidel selle aasta juunikuus kokku 218 950 reisijat, mis on 21,9 protsenti vähem kui samal perioodil eelmisel aastal.

Juunikuus veetud kaubaühikute arv suurenes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 4,6 protsendi võrra ning ulatus 31 440 kaubaühikuni, kuid selle aasta juunis veetud reisijate sõidukite arv vähenes mullusega võrreldes 22,6 protsendi võrra, ulatudes 58 390 sõidukini, teatas Tallink.

2021. majandusaasta teises kvartalis vedas kontsern kokku 427 767 reisijat, mis on 10,2 protsendi võrra rohkem kui 2020. aasta teises kvartalis. Selle aasta teises kvartalis veetud kaubaühikute arv suurenes mullusega võrreldes 6 protsendi võrra ning küündis 91 990 ühikuni ning 2021. aasta teises kvartalis veetud reisijate sõidukite arv suurenes möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 22,7 protsendi võrra, ulatudes 125 713 sõidukini.

«2020. ja 2021. aasta sama perioodi statistikat tuleb lähemalt vaadelda kummagi aasta pandeemiaolukorra kontekstis ning arvestada tuleb erinevate piirangute mõju reisijate käitumisele ja julgusele reisida, kuna kahe aasta sama perioodi olukord oli väga erinev,» ütles Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene pressiteates.

Ta märkis, et 2020. aastal oli aprillikuu Tallinki jaoks üks keerulisemaid, kuid maikuust oli juba märgata mõningast piirangute ja olukorra leevenemist. «Näiteks 2020. aastal leevenesid piirangud ja taastus tööränne Eesti ja Soome vahel juba mai keskel ning turismireisimine taastus juuni keskel,» tõi Nõgene välja.

«Sel aastal aga nägime me mõningast piirangute leevenemist Eesti ja Soome vahelises liikluses alles juuni lõpus, seega on enamust teisest kvartalist mõjutanud väga ranged piirangud kõikidel liinidel ja igasuguses rahvusvahelises liikluses,» tõdes juhatuse esimees.

Tema hinnangul oli ka reisijate ja tarbijate julgus reisida eelmisel aastal samal perioodil veidi suurem, kuna enamus inimesi lootis pärast pandeemia esimese laine taandumist 2020. aasta suvel, et keerulisim aeg on möödas ja edasi hakkab elu juba normaliseeruma.

«Mida me näeme aga selle aasta suve hakul, on see, et reisijate julgus on saanud mõningase löögi eelmisel sügis-talvel alguse saanud teise laine järel ning suur segadus erinevate ja pidevalt muutuvate reisipiirangute ja reeglite ümber ei innusta kliente reisima ummisjalu tõttama,» nentis Nõgene.

«Õnneks aitab seda tasakaalustada asjaolu, et Euroopa Liit on siiski lõpuks jõudnud kokkulepeteni ja mõningase reeglite ühtlustamiseni ning meie koduturgude vaktsineerimisprogrammide arengud,» ütles juhatuse esimees.

«Ma siiralt loodan, et reisimisele kehtestatud reeglite lihtsustamine ning tänu vaktsineerimisprogrammidele suurendatud immuunsus meie elanikkonna seas, suurendavad reisijate julgust ja suurem hulk inimesi on valmis võtma pandeemiapingetest aja maha väikesel puhkusel kasvõi meie lähipiirkonnas sel suvel,» märkis Nõgene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles