Eestlaste seas populaarne börsimaakler kaotab tülinaks olnud haldustasud

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Interactive Brokers.
Interactive Brokers. Foto: Pavlo Gonchar

Eestiski populaarne välismaine maaklerfirma Interactive Brokers teatas neljapäeval, et nad kaotasid igakuised kontode tegevusetuse tasud.

Antud meede hakkas kehtima alates 1. juulist 2021 ja kasutajatelt ei küsita enam igakuist kuni 10 dollari suurust tasu, mida varem nõuti, kui konto saldo oli alla 100 000 dollari ning kui kasutaja maksis maaklerile kuus vähem kui 10 dollarit tehingutasudena, teatas maakler klientidele saadetud e-kirjas.

«See muudatus kajastub teie 2021. aasta augusti konto väljavõttel. Meie otsus eemaldada passiivsustasud ühtlustab meid tööstusharu standarditega ja peegeldab meie jätkuvat pühendumust pakkuda klientidele odavaid kauplemislahendusi,» selgitas USAs noteeritud maaklerfirma oma kasutajatele saadetud e-kirjas.

Lisaks sellele on tõenäoline, et lähitulevikus saab läbi maakleri investeerida ka krüptosse, millele vihjas hiljuti selle tegevjuht. «Kliendid on muidugi küsinud [kauplemist krüptoga] ja me loodame, et oleme valmis seda neile suve lõpuks pakkuma,» ütles juunis Interactive Brokersi juhatuse esimees ja tegevjuht Thomas Peterffy. Hoolimata sellest, maaklerfirma alustab krüptorahadega kauplemist nullist, on bitcoin'i futuuridega kauplemine olnud selle platvormil juba pikemat aega võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles