Tallinna börsi aktsia võimas ralli jätkub

Copy
Mart Suurkask
Mart Suurkask Foto: Margus Ansu

Vähem kui kuu ajaga pea 300% tootlust – Tallinna börsil just selline asi praegu juhtus.

Jutt käib Tartu ettevõtte Bercman Technologies’ aktsiast, mis on Balti alternatiivbörsil First North investorite seas erakordselt populaarseks ostunud.

Ettevõtte aktsiat pakuti enne jaanipäeva märkimiseks hinnaga 3,4 eurot tükk. Eelmisel nädalal tuli väärtpaber börsile kauplema ja juba esimestel minutitel selgus, et tung aktsiale on suur: investorid tõstsid aktsia hinna 8 euro peale.

Vahepeal jõudis aktsia pisut langeda, kuid nüüd on ta uuele tõusule asunud. Eile kerkis Bercman tugevalt ja täna ennelõunal tuli tõusule veel 21,3% lisa – aktsia kerkis 12,9 euro tasemeni. See tähendab, et need, kes aktsiat märkisid, on oma raha nädalase kauplemisperioodi jooksul peaaegu neljakordistanud.

Aktsiaga tehti selle aja jooksul ligi 300 tehingut peaaegu 130 000 euro eest.

Suurt rikkust näevad siin tõenäoliselt vähesed, sest aktsiaid jagati valdavalt vaid näpuotsaga: garanteeritud oli 30 aktsiat märkija kohta ja sealt edasi proportsionaalselt märkimissummaga. Kuna pakkumine märgiti enam kui 14-kordselt üle, jäi paljudel soovijatel aktsiakogus saamata. Firma suurim aktsionär on ettevõtte looja Mart Suurkask.

Mart Suurkask ise ütles, et nemad viimastel päevadel uudiseid teatanud pole. «Aktsia hinna tõus on meile märk, et usutakse meisse ja valdkonna arenguvõimalustesse. Praegu tegutseme kõvasti selle nimel, et lubatud plaanid ellu viia, mis toetab ka meie missiooni,» oli Suurkask arengutega rahul.

Ettevõte on algusfaasis ning neil puudub nii kasum kui ka märkimisväärne käive. See tähendab aga, et paari suure tellimusega võivad tartlased oma ärimahte hoobilt mitmekordistada – see on see nn idufirma tulevikulootus ja põhjus,miks aktsia börsil ka nõnda populaarseks on osutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles