Nokia andis kasumihoiatuse, mis lükkas aktsia rallima

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Nokia peakontor Espoos.
Nokia peakontor Espoos. Foto: Ints Kalnins

Nokia aktsia nägi suurt hüpet, kuna 5G võrguseadmete tootja teatas, et kavatseb tõsta oma selle aasta majandusväljavaateid.

USAs noteeritud Nokia aktsiad tõusid teisipäeva õhtul üle 11% ning Helsingi börsil üle 8%, pärast seda, kui Soome telekommunikatsioonikontsern teatas, et kavatseb tõsta kogu aasta majandusprognoosi. Ettevõte kavatseb avaldada uue äriväljavaate 29. juulil, vahendab Helsingin Sanomat.

«Nokia äritegevus jätkas teises kvartalis tugevat arengut, parandades oma väljavaateid kogu aastaks. Nokia loodab tõsta oma varasemat finantsprognoosi 2021. aastaks,» märgib ettevõte.

«Meie kolmeastmeline kava jätkusuutliku ja tulutoova kasvu ning tehnoloogilise juhtpositsiooni saavutamiseks, millest teatati märtsis toimunud kapitaliturgude päeval, edeneb hästi. Meie tugev kulukontroll esimesel poolaastal on selle tunnistuseks. Lisaks sellele on meile kasuks tulnud mitme meie äriüksuse tugev turu areng,» ütles Nokia tegevjuht Pekka Lundmark pressiteates.

Tegevjuht Lundmark rõhutas, et kahe esimese kvartali head tulemused annavad hea aluse kogu aastaks, kuigi ülejäänud aasta võib osutuda keeruliseks.

Nokia on eelnevalt hinnanud, et nende käive jääb sel aastal 20,6 ja 21,8 miljardi euro vahele, kasumlikkuse suhtarvuga 7% kuni 10% ning positiivse vaba rahavooga.

Juuni lõpus teatas Nokia oma uue viienda põlvkonna (5G) mobiilitehnoloogia toodete valmimisest. Nende abil loodab ta konkurentidele järele jõuda.

Uute 5G-toodete väljatöötamine võttis Nokial aega kaks aastat. Uued AirScale tooted suurendavad mobiilsidevõrkude läbilaskevõimet ja jõudlust ning võimaldavad võrke lihtsamalt ja kiiremini ehitada.

«See on viimaste aastate suurim toote turuletoomine. Viimastel aastatel ei ole meil olnud palju uusi põnevaid 5G tugijaamade tooteid, millest rääkida. On väga hea tunne, et oleme jõudnud selle väga olulise verstapostini. Olime 5G osas konkurentidest maha jäänud, kuid uute toodetega oleme järele jõudmas,» ütles juuni lõpus Nokia mobiilsidevõrkude juht Tommi Uitto.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles