USA suurpangad paisutasid võimsalt kasumit

Romet Kreek
Copy
USA suurpangad teenisid tänavu teises kvartalis kordades mullusest suurema kasumi
USA suurpangad teenisid tänavu teises kvartalis kordades mullusest suurema kasumi Foto: Jimmy Darter/EYEPRESS/SIPA/SCANPIX

Kui USA pangad tegid läinud aastal hiiglaslikus mahus võimalike halbade laenude katteks eraldisi, siis neid kahjumeid ei tulnud – see võimaldas majanduse taastudes pankadel raporteerida suurtest kasuminumbritest.

USA suurpangad Wells Fargo, Bank of America, Citigroup ja JPMorgan Chase teenisid teises kvartalis kokku 33 miljardi dollarise puhaskasumi, kusjuures analüütikute prognoos oli 24 miljardit dollarit.

Mullu teeniti teises kvartalis vaid kuue miljardi dollari suurune puhaskasum.

Tarbimine kasvas ja jõudis kohati pandeemiaeelse tasemeni. Krediidikvaliteet paranes ja pankade krediitkaardiportfelli jääk on taas kasvamas.

Kui tarbijapanganduses näitavad nii laenud kui säästud kasvu, siis pankade ärilaenude portfell on jätkuvalt kahanemas. Muus osas on pankade tulemused normaliseerunud.

JPMorgani teise kvartali puhaskasum kasvas aastaga 4,7 miljardilt dollarilt 11,9 miljardi dollarini. Citigroup vastas kasumikasvuga 1,06 miljardilt dollarilt 6,19 miljardi dollarini. Bank of America kasum kasvas 3,28 miljardilt dollarilt 8,96 miljardi dollarini. Wells Fargo, kelle läinud aasta teise kvartali tulemuseks oli 3,85 miljardi dollari suurune kahjum, teenis tänavu teises kvartalis kuue miljardi dollari suuruse kasumi.

Kuigi tulemused on kenad nii eraisikutest kui ka äriklientidest kundede osas, hakkavad analüütikute sõnul edaspidi tulemustele negatiivset mõju avaldama madalad intressitasemed, nõrk laenunõudlus ja kauplemisaktiivsuse aeglustumine, kirjutab Reuters.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles