Revoluti väärtus tõusis 33 miljardini tänu võimsale rahastamisvoorule

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Revoluti rakendus.
Revoluti rakendus. Foto: Dado Ruvic

Digipanga väärtus kasvas koguni kuuekordseks pärast 800 miljoni dollari suurust kapitali kaasamist, mida juhtisid SoftBank ja Tiger Global.

Pangandus- ja kauplemisteenuseid läbi rakenduse pakkuva Revoluti väärtus on nüüd 33 miljardit dollarit, mis on kuus korda suurem võrreldes ettevõtte eelmise aasta väärtusega, mis oli 5,5 miljardit dollarit, vahendab CNBC.

Tänu viimasele rahastamisvoorule on Revolut Euroopa suuruselt teine fintechi ükssarvik Rootsi makseteenuste hiiglase Klarna järel, selgub CB Insightsi andmetest. Samuti on Revolut nüüd suurim fintech Ühendkuningriigis, edestades maksefirmat Checkout.com.

Värskelt kaasatud kapital tuleb Jaapani konglomeraadi SoftBanki Vision Fund 2 fondilt ja USA riskifondilt Tiger Global, mis ühiselt omavad ettevõttes vähem kui 5% suurust osalust.

Revolut kasutab saadud raha turunduse, tootearenduse ja rahvusvahelise laienemise investeeringuteks, ütles finantsjuht Mikko Salovaara neljapäeval ajakirjanikele. Ta lisas, et ettevõte keskendub peamiselt kasvu kiirendamisele Ameerika Ühendriikides ja Indias.

Fintechi idufirmad on viimasel ajal olnud rahastamise tuhinas, kogudes CB Insightsi andmetel 2021. aasta teises kvartalis rekordilised 33,7 miljardit dollarit. Euroopas on sellised ettevõtted nagu Saksamaa Trade Republic ja Hollandi Mollie kogunud investoritelt sadu miljoneid dollareid.

Salovaara ütles, et Revolutil ei ole otseseid plaane avaliku pakkumise korraldamiseks, olles just kaasanud märkimisväärse hulga lisakapitali. Ta ei välistanud IPO-d selle aasta jooksul, kuid viitas, et see on siiski ebatõenäoline. Eelmisel nädalal läks rahaülekannete hiiglane Wise börsile, mis oli turuväärtuse poolest suurim tehnoloogiaettevõtte noteerimine Londoni börsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles