Talleggi ja Rakvere lihakombinaadi omanik: Baltikumis, iseäranis Eestis, on raske

Romet Kreek
Copy
Liha lõikamine Rakvere lihakombinaadis
Liha lõikamine Rakvere lihakombinaadis Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja/ Scanpix

HKScan teatas, et Soomes ja Rootsis kasum kasvas, kuid Baltikumis on raske.

Grupi teise kvartali käive kasvas aastaga kaks protsenti, 449,3 miljoni euroni. Eriti tugev oli käibekasv Rootsis, kuid käive kasvas ka Soomes. Taanis ja Baltikumis vähenes müük, kusjuures viimases oli käibelangus viis protsenti.

Ettevõtte EBIT-kasum kasvas 0,1 miljonilt eurolt 3,6 miljoni euroni.

Baltikum on väga tundlik imporditud liha hindade suhtes. Kui mullu teises kvartalis teenisid Baltimaad grupile miljonieurose EBIT-kasumi, siis tänavu teise kvartali tulemus oli 0,5 miljoni eurone kahjum.

«Ma olen rahul HKScani suurte turgude Soome ja Rootsiga, kuid Taani ja Baltikumi olukord pole rahuldav. Seal on tulemused selgelt pettumust valmistavad. Algatasime kasumlikkuse parandamiseks meetmed,» ütles HKScani juhatuse esimese Tero Hemmilä. «Odavam importliha langetas Balti turul liha hinda. Turuosa kaitsmine nõrgendas tulemust. Iseäranis Eestis on kogu jaeturg meie tootekategooriates languses, mis avaldab selgelt meile mõju. Seoses koroonaviirusega kasvasid Eestis kulud.»

HKScani aktsia alustas täna Helsingi börsil kauplemist langusega. Aktsia kukkus 6,3 protsenti, 2,305 euroni. Aasta algusest on aktsia tõusnud 17,5 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles