Hiina küberjärelevalve korraldas reidi Didi kontoritesse juurdlusega seoses

Copy
Didi Chuxingi logo.
Didi Chuxingi logo. Foto: Andre M. Chang

Hiina küberjärelevalve teatas reedel, et alustab kohapealset küberjulgeoleku juurdlust transpordirakenduse Didi suhtes, mida on kritiseeritud seoses tarbijate andmete haldamisega.

 

Ametkond teatas kohapealsetest inspektsioonidest kaks nädalat pärast seda, kui firmat hakati uurima seoses riikliku julgeoleku ja andmete turvalisusega. Eelnevalt oli Didi teinud New Yorgis 4,4 miljardi dollarilise börsidebüüdi.

Didi aktsia kukkus reedel antud uudise tõttu üle 3 protsendi. Alates 1. juuli kõrgeimast tasemest on nad langenud umbes 30 protsenti, mis annab kontsernile 60 miljardi dollari suuruse turuväärtuse.

Hiina küberjulgeolekuameti teatel on kohapealsete inspektsioonidega seotud ka avaliku julgeoleku ministeerium, maavarade ministeerium, transpordiministeerium, maksuamet ja tururegulatsioonide amet.

Rohkem üksikasju ametkond ei avaldanud.

Didil kästi hiljuti lõpetada uute klientide registreerimine, kuni see muudab oma kasutajate andmete kogumise ja haldamise korda.

Hiina kompartei on viimasel ajal kontrolli tehnoloogiasektori üle suurendanud.

Didil on ka väike seos Eestiga, olles Bolti suurinvestor. Didi sõlmis 2017. aastal Boltiga strateegilise partnerluse lepingu ning oli ka 2018. aastal rahaandjate ringis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles