Binance lõpetab aktsiate digitaalsete versioonide müügi, seoses seadusandjate survestamisega

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Binance'i logo.
Binance'i logo. Foto: DARRIN ZAMMIT LUPI

Binance ei paku enam selliste aktsiate nagu Tesla, Apple'i ja Coinbase'i digitaalseid versioone, kuna krüptovaluutavahetus seisab silmitsi reguleerivate asutuste kasvava survega üle kogu maailma.

Maailma suurim digitaalne valuutavahetus kauplemismahu poolest ütles reedel oma blogipostituses, et lõpetab «aktsiažetoonide» pakkumise. Tegu on krüptovaraga, mis on seotud teatud aktsiate väärtusega, vahendab CNBC.

Binance oli pakkunud žetoone koostöös Saksamaal asuva litsentseeritud investeerimisühinguga CM-Equity AG. Binance'i sõnul oli iga žetoon täielikult tagatud CM-Equity AG poolt hoitavate aktsiatega.

Binance lõpetas aktsiažetoonide müügi oma veebisaidil viivitamata. Pärast 14. oktoobrit lõpetab ettevõte kõigi aktsiažetoonide toetamise ehk kasutajad võivad neid müüa või hoida järgmise 90 päeva jooksul.

Euroopa kasutajad saavad oma positsioonid viia üle uude CM-Equity AG portaali umbes kaks kuni neli nädalat enne seda, kui Binance sulgeb 15. oktoobril kõik positsioonid, ütles Binance.

Ettevõte ütles, et otsus tehti selleks, et «suunata meie kaubanduslik fookus teistele tootepakkumistele».

Binance'i aktsiažetoonid võimaldavad kasutajatel osta osa avalikult kaubeldavate ettevõtete aktsiaid ilma teenustasusid maksmata. Pakutavate aktsiate hulka kuulusid Apple, Coinbase, Microsoft, MicroStrategy ja Tesla. Hinnad arveldati ettevõtte enda dollariga seotud stabiilsusraha ehk Binance USD vääringus.

Aprillis hoiatas Saksamaa finantsinspektsioon investoreid, et Binance on tõenäoliselt rikkunud väärtpaberieeskirju oma aktsiažetoonide müügi käivitamisega, lisades, et ettevõte seisab silmitsi võimalike trahvidega.

Binance on seisnud silmitsi reguleerivate asutuste kasvava survega üle kogu maailma. Eelmisel kuul keelas Suurbritannia turujärelevalveasutus ettevõttel riigis reguleeritud teenuste osutamise, samal ajal kui Itaalia väärtpaberite regulaator teatas neljapäeval, et Binance'il ei ole luba pakkuda investeerimisteenuseid itaallastele.

Jaapani, Kanada ja Tai reguleerivad asutused on Binance'i kohta samuti hoiatusi välja andnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles