Koroonahirm kõigutas börse, kuid täna võib tulla positiivsem päev

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Tokio börsil oli täna languspäev
Tokio börsil oli täna languspäev Foto: Koji Sasahara/ AP/ Scanpix

Aktsiaturgudel jätkus ka täna Aasias langus, kuna investorid kardavad koroonaviiruse delta tüve leviku tõttu majanduse taastumise peatumist.

Seetõttu kukkusid täna aktsiad nii Hongkongis, Jaapanis kui ka Hiinas. Aasias vedasid langust tsüklilised aktsiad. Eile oli USA aktsiaturul S&P 500 aktsiaindeksi vormis kahe kuu halvim börsipäev.

Kui varem panustasid investorid liikumispiirangute kadumisele, siis eile võttis maad vastupidine nägemus.

“Investorid on veidike mures, kuigi see mure võib olla ületähtsustatud,” ütles JPMorgani varahalduse peastrateeg Marcella Chow Bloombergile. “Me eeldame, et majanduse taastumise lugu jätkub ka teisel poolaastal ning siis peaks taas minema moodi väärtusaktsiaid.”

Hiinas on kadumas usaldus China Evergrande Groupi suhtes. Maailma suurima võlakoormusega kinnisvaraarendajat võib tabada rahapuudus. Ettevõtte aktsia kukkus nelja aasta madalamale tasemele.

USA S&P 500 indeks langes eile 1,6 protsenti. Dow Jonesi tööstuskeskmine vastas 2,1 protsendise kukkumisega, kusjuures indeksisse kuuluvast 30 ettevõtte aktsiast ei lõpetanud keegi päeva tõusuga.

Euroopa börsid langesid eile enam kui kaks protsenti, kuid täna on päev alanud tõusuga. Ka USA aktsiaindeksifutuurid signaliseerivad täna vähemalt hetkel päeva positiivset algust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles