Arco Vara hakkab uusi aktsiaid pakkuma

PM Majandus
Copy
Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe.
Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe. Foto: Daisy Lappard

Arco Vara kutsub kokku aktsionäride erakorralise üldkoosoleku, et panna hääletusele uute aktsiate pakkumine.

Arco Vara kutsub 12. augustil kokku erakorralise üldkoosoleku, kus juhatus teeb ettepaneku emiteerida miljon uut aktsiat ja pakkuda neid Tallinna börsi investoritele.

Märkimisperiood on 25. septembrist 15. oktoobrini. Kellelgi märkimise eesõigust ei ole, aga Arco Vara nentis, et jaotamisel saavad eelise uued jaeinvestorid.

Uute aktsiate eest tasutakse rahaliste sissemaksetega. Ühingu uute aktsiate väljalaskehind on 2,25 eurot iga aktsia eest, millest 0,70 eurot on aktsia nimiväärtus ja 1,55 eurot on ülekurss. Pakkumisega loodab Arco investoritelt koguda 2,25 miljonit eurot.

Arco Vara juhatuse liikme Miko-Ove Niinemäe sõnul on lisaemissioon osa plaanist, mille kohaselt jõuab Arco Vara 2024. aastaks stabiilselt enam kui 200 kodu müügini aastas. «Kapital läheb nii Kodulahe Rannakalda arenduseks kui peagi algava Harku järve äärse projekti arendusse,» lisas ta.

Sealjuures on igaühe nimiväärtus 0,7 eurot, aktsiakapital suureneb 700 000 euro võrra 6,6 miljoni euroni.

Täpsemad pakkumise tulemused selguvad prospektis, mis enne emissiooni avalikustatakse.

Arco Vara aktsia on tänavu kerkinud 75 protsenti, 2,19 euro tasemele. Aktsia hinna tõusule aitas kaasa ettevõtte teade, et nad tahavad hakata investoritele kvartaalset dividendi maksma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles