Finantsinspektsioonilt eemaldati suukorv

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Koera suukorv
Koera suukorv Foto: Ove Maidla/Postimees/Scanpix

Finantsinspektsiooni kodulehelt leiab alates tänasest taas hoiatusteateid finantsturul tegutsevate ettevõtete kohta, kelle puhul on alust kahtlustada ebaseaduslikku tegevust, teatas amet.

Finantsinspektsioonil pole enam õiguslikke takistusi hoiatada avalikkust tegevusloata finantsteenuste pakkumise või muu finantsjärelevalvet puudutavate rikkumiste või selliste kahtluste eest.

«Finantsinspektsioonil puudub küll otsene kohustus hoiatusteateid teha, kuid me peame inimeste hoiatamist võimalike kelmide ja punutud petuskeemide eest finantssektoris oluliseks ja seetõttu jätkame võimaluste piires ka vastavate menetluste läbiviimist ja hoiatusteadete avaldamist,» selgitas inspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer.

Finantsinspektsioon peatas hoiatusteadete avaldamise oma veebilehel veebruaris, kuna riigikohtu hinnangul polnud inspektsioonil seaduslikku alust seda teha. Nüüd on õigusloomet täiendatud ja hoiatamine taas lubatud.

Kuna hoiatusteateid on veebruarist alates kogunenud palju, siis avaldatakse neid järk-järgult. Esimesena pannakse üles Eesti ettevõtteid puudutavad hoiatused.

Kodulehel tuuakse ära ka teiste Euroopa Liidu finantsjärelevalveasutuste hoiatused. Enne hoiatuse avaldamist võib finantsinspektsioon teha päringu ettevõttele, keda õigusrikkumises kahtlustatakse.

Hoiatusteateid saab lugeda siit.

Täna läksid üles hoiatusteated Vabaks OÜ ja VestaFuture OÜ kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles