Stockmann teenis tugeva ärikasumi, aktsia sööstis raketina üles

Erkki Erilaid
Copy
Stockmanni kaubamaja Tallinnas.
Stockmanni kaubamaja Tallinnas. Foto: TOOMAS HUIK/PM/EMF

Veel hiljuti pankrotiohus olnud Stockmanni majandustulemused paranesid teises kvartalis märgatavalt. Helsingi börsi avanedes kerkis ettevõtte aktsia enam kui viiendiku võrra.

Stockmanni ärikasum ulatus tänavu teises kvartalis 26,7 miljoni euroni, aasta varem oli see kõigest 0,8 miljonit. Käive kasvas enam kui viiendiku võrra, 228 miljoni euroni. Kvartalis teeniti aktsia kohta kasumit 25 senti, mullu jäädi aktsia kohta 20 sendiga kahjumisse.

Stockmanni aktsia alustas börsipäeva marulise tõusuga, kerkides 22 protsenti, 1,36 euroni.

Ettevõtte tegevjuhi Jari Latvaneni sõnul vastab Stockmanni kaubamajade divisjoni areng turu kasvule ja Lindexi müük kasvab turust veelgi kiiremini. «Eriti elavnes teises kvartalis moetoodete valdkond,» märkis Latvanen ettevõtte pressiteates.

Ta lisas, et veebimüügi tugev kasv ei kompenseerinud siiski täielikult klientide arvu vähenemist. Latvaneni sõnul mõjutab tavapoodide müüke ennekõike turiste puudus. Samas rääkis ta, et Stockmanni kasumlikkus paraneb selgelt ning ettevõte on suutnud turukõikumistele turunduse, kaubamajade ja veebimüükide arendamise abil kiiresti reageerida.

Kontserni juhid eeldavad, et selle aasta müügitulu kasvab ja äritulemus tuleb positiivne, seda muidugi juhul kui pandeemia tõttu ei seata uusi olulisi piiranguid.

Möödunud aastal teatas Stockmann, et taotleb saneerimist. Saneerimismenetlus lõppes tänavu veebruaris, kui Helsingi ringkonnakohus kinnitas Stockmann plc saneerimiskava, mis eeldab muu hulgas kõigi Stockmanni kaubamajade, sealhulgas e-poodide tegevuse jätkamist.

Samuti näeb kava ette Helsingi, Tallinna ja Riia kaubamaja hoonete müümist ja seejärel tagasi üürimist ja Lindexi äritegevuse jätkumist Stockmann Groupi osana. Kava kestus on kaheksa aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles