ECB tühistas koroonaaegsed piirangud pankade dividendidele

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Bankenvierteli äripiirkond Frankfurdis.
Bankenvierteli äripiirkond Frankfurdis. Foto: Rainer Unkel Via Www.imago-images.de

Euroopa Keskpank (ECB) teatas reedel, et lõpetab koroonaviiruse kriisi tipphetkel kehtestatud piirangu pankade dividendimaksetele, kuid manitses pankasid siiski ettevaatlikkusele, arvestades ebakindlust seoses pandeemiaga.

Euroopa Keskpank teatas, et tühistab ülempiiri, kui palju pangad võivad aktsionäridele dividendide ja aktsiate tagasiostmisega tagasi maksta, vahendab Bloomberg.

«ECB otsustas mitte pikendada septembrist 2021 oma soovitust, et kõik pangad piiraks dividende,» teatas keskpank reedel.

«Viimased makromajanduslikud prognoosid kinnitavad majanduse elavnemist ja viitavad ebakindluse vähenemisele, mis parandab pankade kapitaliplaanide usaldusväärsust,» ütles ECB. «Siiski peaksid pangad jääma dividendide ja aktsiate tagasiostuotsuste tegemisel ettevaatlikuks.»

Arvestades euroala majanduse elavnemist, kuna vaktsineerimiste arv suureneb ja ettevõtted avanevad taas, polnud reguleerijatel muud valikut kui piirangute kaotamine, mis oli eelnevalt toonud kaasa rohkelt etteheiteid aktsiahindade pärast muretsevatelt pankadelt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles