Apple võib seekord öelda midagi uue iPhone'i kohta

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Investorid loodavad saada Applei juhtkonnalt informatsiooni iPhone 13 turule toomise aja kohta
Investorid loodavad saada Applei juhtkonnalt informatsiooni iPhone 13 turule toomise aja kohta Foto: LUCY NICHOLSON/Reuters/Scanpix

Kuna koroonaaegse ebaselguse tõttu on Apple loobunud prognooside avaldamisest, võib ettevõtte juhtkond teisipäeva õhtul kvartalitulemusi avaldades olla tavapärasest jutukam uue iPhone'i osas.

Tavapäraselt on kõige huvitavam osa Apple'i tulemusest kvartali käibeprognoos. Kui käibeprognoos on tugev, võib iPhone'i lansseerimine lükkuda neljandasse kvartalisse. Kui aga käibe osas ollakse pessimistlikud, võib uus iPhone tulla turule varem, kirjutas MarketWatch.

Seekord pole Apple'ilt käibeprognoosi oodata, kuid ehk asendab seda ettevõtte juhtkonna soov öelda konkreetsete müüginumbrite prognoosi asemel midagi uue iPhone'i kohta.

«Me eeldame, et iPhone 13 saadavus on suurim ebamäärasuse allikas, mistõttu me eeldame vähemalt mingisugust indikatsiooni,» ütles Monness. Crespi, Hardt & Co. analüütik Brian White.

Barclaysi analüütik Tim Long arvab, et kuna praegune mudelivalik on olnud tugev, võivad järgmised kaks tootetsüklit osutuda keerulisemaks ja vähendada uute telefonide müüki.

Tavaliselt on teine kvartal ettevõttele kõige raskem, sest kliendid ootavad juba uut iPhone'i ning ei soovi iganevat mudelit osta.

Analüütikud prognoosisid FactSeti andmetel ettevõtte kvartalikasumiks aktsia kohta 1,01 dollarit, mis on suur hüpe mullu sama aja 65 sendiga võrreldes. Käive peaks hüppama 59,69 miljardilt dollarilt 73,26 miljardini. Käibest peaks andma iPhone 43,19 miljardit dollarit, iPad 7,17 miljardit dollarit, Mac 7,86 miljardit dollarit, teenused 16,26 miljardit dollarit ning muu 7,83 miljardit dollarit.

Apple'i aktsia on tõusnud 12 kuuga 60 protsenti võrreldes Dow Jonesi tööstuskeskmise 32 protsendise edenemisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles