Amazon lükkas ümber väite bitcoin'i käibelevõtu kohta

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Bitcoini illustratsioon.
Bitcoini illustratsioon. Foto: EDGAR SU

Amazoni eelmise nädala kuulutus, milles ta otsib digivaluuta tootejuhti, käivitas spekulatsiooni, et ettevõte võib hakata aktsepteerima krüptorahasid. Amazoni väitel ei vasta see jutt tõele.

 

Anonüümsele allikale tuginev Londoni ajalehe City A.M. artikkel, milles viidati sellele, et Amazon võib hakata aktsepteerima krüptorahasid, tõstis maailma suurimat krüptovaluutat koguni 15%. Bitcoin jõudis ületada 40 000 dollari taseme, enne kui tõus rauges – bitcoin kauples viimati siiski 10% võrra kõrgemal tasemel, 38 000 dollaril.

«Hoolimata meie huvist selle valdkonna vastu ei vasta tõele spekulatsioonid meie konkreetsetest plaanidest krüptovaluutade kohta,» ütles Amazoni pressiesindaja. «Me keskendume jätkuvalt sellele, et uurida, kuidas see võiks välja näha klientide jaoks, kes ostlevad Amazonis.»

Amazon avaldas läinud nädalal töökuulutuse, et otsib digivaluuta ja plokiahela tootejuhti.

Üha rohkem ettevõtteid on hakanud virtuaalvaluutasid maksmiseks vastu võtma, tuues suurte finantsasutuste varem välditud varaklassi peavoolule lähemale.

Eelmisel nädalal ütles Elon Musk, et tema elektriautode tootja Tesla alustab tõenäoliselt uuesti bitcoin'i-maksete vastuvõtmist, kui nad on põhjalikult analüüsinud taastuvenergia koguseid, mida kasutatakse digiraha kaevandamiseks.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles