Saaremaa elektroonikatööstuse emafirma Incap tegi võimsa tulemuse

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Tootmisesse on tööjõudu sageli raske leida. Pilt on illustratiivne.
Tootmisesse on tööjõudu sageli raske leida. Pilt on illustratiivne. Foto: Incap

Saaremaa elektroonikatööstuse omaniku Soome börsiettevõtte Incapi üks tehas Indias oli koroona tõttu maist juunini suletud, kuid see ei seganud ettevõttel väga tugeva tulemuse tegemist.

Ettevõtte teise kvartali käive kasvas 49 protsenti, 33,6 mln euroni. Kompanii puhaskasum hüppas 1,2 miljonilt eurolt 3,2 miljoni euroni.

Incap prognoosis, et selle aasta käive ja EBIT-kasum tulevad selgelt suuremad läinud aasta numbritest.

«Tugev käibekasv oli tingitud megatrendidest, milleks on digitaliseerimine ja asjade internet, milleks on elektroonikat tarvis,» ütles ettevõtte juhatuse esimees Otto Pukk. «Lisaks on kasvanud Euroopa tööstusettevõtete tellimishuvi.»

Maikuus tegi ettevõte otsuse investeerida Indias Karnataka Trumkui kolmandasse tehasesse. Ehitus peaks algama kolmandas kvartalis ning avamine peaks toimuma tuleva aasta teises kvartalis.

Pukk märkis börsiteates, et EMS sektoris jätkub konsolideerumine ning seoses toimunud aktsiaõiguste emissiooniga on ettevõte finantsiliselt nii heas seisus, et kasutada ülevõtmisvõimalusi. Kompanii otsib kogu aeg ülevõtmisvõimalusi, mis sobiksid ettevõttele kultuuriliselt ja pakuks võimalust firma geograafiliseks laienemiseks.

Incapi aktsia tõusis aasta algusest 106,5 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles