Microsoft ületas ootuseid ja süstib investoritesse optimismi

Liina Laks
, reporter
Copy
Microsoft on olnud tänavu investoritele kindel rahamasin
Microsoft on olnud tänavu investoritele kindel rahamasin Foto: Dado Ruvic/Scanpix

Microsoft tegi teatavaks oma kvartalitulemused: analüütikute ootused said kuhjaga ületatud, aga maailma tabanud tarneraskustest pole ka USA internetihiid puutumata jäänud.

Microsoft avaldas oma neljanda kvartali majandustulemused (firma alustab aastat meie mõistes kolmanda kvartaliga). Kuigi analüütikud ootasid häid tulemusi, siis nii ilusaid numbreid ei osatud siiski oodata: kui Refinitivi analüütikute kokkukogutud koondnumber ütles, et kasum aktsia kohta tuleb 1,92 dollarit, siis tegelikkuses tuli hoopis 2,17 dollarit.

Müügitulu kasvas aastataguse ajaga võrreldes 21% 46,15 miljardile dollarile. Puhaskasum kerkis 16,5 miljardile dollarile.

Ettevõtte teatas oma pilveteenuse Azure‘i tugevatest tulemustest, samal ajal oli pisut probleeme seadmete müügiga, põhjuseks Microsofti sõnul tarneprobleemid. Surface sülearvutite müük vähenes 20%. Tulemuste peale aktsia järelturul algselt langes. Kuigi firma juht Satya Nadella ütles, et Azure‘i müük jääb stabiilselt tugevaks, tekkis investorites korraks kahtlus, kas kahekohalisi kasvunumbreid seal enam näeb, vahendas Bloomberg. Kuid seejärel tõusis aktsia kohe terve protsendi jagu.

Microsofti aktsia on käesoleval aastal kerkinud 29% ning kaupleb 287 dollari tasemel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles