Sellele, kes tahab II sambas raha ise investeerida, on homme oluline päev

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Septembris raha pensioni investeerimiskontole soovijatel on avalduse tegemisega aega vaid juuli lõpuni
Septembris raha pensioni investeerimiskontole soovijatel on avalduse tegemisega aega vaid juuli lõpuni Foto: Elmo Riig / Sakala

Neil, kes veel kaaluvad, kas teha pensioni investeerimiskonto (PIK), võib nüüd minna kiireks. Selleks, et teise samba pensioni investeerimiskonto avada ja suunata sinna juba teise samba fondidesse kogunenud raha, peaks tegema avalduse hiljemalt homme.

Kes jätab avalduse tegemise augustisse, saab raha PIKile kanda alles jaanuaris. Kes aga teeb avaldused täna-homme, saab iseenda fondijuhiks hakata septembris, kui raha laekub pensioni investeerimiskontole.

Pensioni investeerimiskontole raha kandes ei loeta seda teisest sambast lahkumiseks, vaid teises sambas jätkamiseks, mistõttu ei tule laekumiselt tasuda 20-protsendist tulumaksu.

Pensioni investeerimiskonto saab avada Swedbanki, SEB, LHV või Luminori internetipangas ja ka Pensionikeskuses. Kindlasti tuleb lisaks konto avamisele teha kohe ka avaldus, mitu protsenti fondidesse kogunenud rahast suunata PIKi. Kogu raha ei pea sinna suunama, saab valida ka osa.

Seni on huvi pensioni investeerimiskonto vastu olnud enam kui tagasihoidlik. Tänaseks on avatud 3703 PIKi. Avatud kontodest 73% on LHVs, 19% Swedbankis, 7% SEBs ja 1% Luminoris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles