Balti börsile pürgiv Läti tanklakett teatas rekordkasumist

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Kütusemüüja Virši tankla Lätis.
Kütusemüüja Virši tankla Lätis. Foto: Virši

Läti kütusefirma AS Virši-A, kes teatas kevadel 2021. aasta teises pooles planeeritud aktsiate noteerimisest Riia börsi alternatiivturul, teatas, et ettevõtte kasum kasvas aastaga 17,8 protsendi võrra, 4,2 miljoni euroni.

Hoolimata eelmise aasta väljakutsetest, millega puutusid pandeemia ajal kokku paljud valdkonnad, jätkas Läti kütuste ja alternatiivsete energiaallikatega kaupleja AS Virši-A ja sellega seotud kontserni ettevõtted (edaspidi Virši) rekordkõrgete kasuminäitajatega tulemuslikku arengut, teatas ettevõte.

Virši konsolideeritud majandusaasta aruande kohaselt ulatus 2020. aastal kasum kontserni tasandil ligi 4,2 miljoni euroni, mis on 17,8% rohkem kui aasta varem, samas kui EBITDA2 oli 7,8 miljonit eurot, mis osutab 6,5% suurusele kasvule.

Ettevõte on teinud aasta teisel poolel toimuvaks esmaseks avalikuks pakkumiseks (IPO) kontserni tasandil ümberkorraldusi ja konsolideerimisi.

«Raamatupidamise aastaaruandeid hakati kontserni tasandil konsolideeritult koostama rahvusvaheliste finantsaruandlusstandardite kohaselt – siiani koostati neid Läti raamatupidamisstandardite (LGS) kohaselt,» selgitab Virši juhatuse liige ja finantsdirektor Vita Čirjevska.

Eelmisel aastal kasvas ettevõtte jaemüügikäive 3,6 miljoni euro ehk 16,1% võrra, mis on ettevõtte parim müügitulemus.

2020. aasta arengustrateegia kohaselt laiendas ja moderniseeris Virši märkimisväärselt oma tanklavõrku ning edendas keskkonnasõbralikumate alternatiivkütuste (s.h surumaagaasi CNG) kättesaadavust Lätis. Eelmisel aastal koosnes Virš tanklate võrk 63 tanklast, millest neljas pakuti ka surumaagaasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles