Hiina riigimeedia uus rünnak: online-mängud on hinge oopium

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Investorid kardavad, et Hiina riigimeedia rünnak oli signaal regulatoorsest survest online-mängutööstuse vastu
Investorid kardavad, et Hiina riigimeedia rünnak oli signaal regulatoorsest survest online-mängutööstuse vastu Foto: NOEL CELIS/AFP/Scanpix

Investorid kardavad 29 miljardi dollari suuruse mängusektori pärast, mis võib olla Pekingi regulaarse rünnaku järgmine ohver.

Tencenti ja teiste Hiina videomänguettevõtete aktsiad kukkusid täna päeval enam kui kümme protsenti, kuna Hiina riigimeedia nimetas online-mänge spirituaalseks oopiumiks. See on järgmine Pekingi-poolne tehnoloogiaettevõtete negatiivne sildistamine.

Hiina riiklikule uudisteagentuurile Xinhua kuuluv Economic Information Daily kirjutas, et online-mängud on kasvanud sadu miljardeid dollareid väärt spirituaalseks oopiumiks. Üks ekspert märkis artiklis, et ükski tööstusharu ei saa areneda, hävitades terve inimpõlvkonna.

Tencenti aktsia tegi osa kaotusest tasa, kuna ajalehe veebilehelt kõrvaldati artikkel, kirjutab FT. Siiski on aktsia täna Hongkongi börsil langenud 6,4 protsenti, 444,80 Hongkongi dollarini.

Juulis oli Hiina tehnoloogiaaktsiatel halvim kuu pärast globaalset finantskriisi, kuna Peking algatas pretsedenditu regulatoorse kampaania tehnoloogiasektori vastu, kus pihta said nii haridus, sõidujagamine kui ka sotsiaalmeedia.

Kuigi artiklis ei mainitud Tencenti nimepidi, on seda süüdistatud Hiina noorte seas internetisõltuvuse tekitamises.

Hiina võttis mõni nädal tagasi ette saja miljardi dollari suuruse eraõppevaldkonna. JPMorgani analüütikute sõnul muutusid sektori kolm suuremat tegijat seeläbi praktiliselt investeerimiskõlbmatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles