Coop Panga juht: universaalpankade kadumisest räägitakse aastaid, aga nad on heas vormis

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Varsti uude peakontorisse koliva Coop Panga juht Margus Rink ei usu universaalpankade allakäiku ja finantstehnoloogiaettevõtete poolt turu ülevõtmist
Varsti uude peakontorisse koliva Coop Panga juht Margus Rink ei usu universaalpankade allakäiku ja finantstehnoloogiaettevõtete poolt turu ülevõtmist Foto: Madis Veltman / Postimees

Eile kommenteeris investor Madis Müür, et pangandust ootab ees telekomide kurb saatus. Coop Panga juht Margus Rink ei usu, et universaalpangad annaksid äri ära finantstehnoloogiaettevõtetele.

Pikemas perspektiivis ootab pangandust pigem telekomide kurb saatus, tehnoloogiaettevõtted lükkavad ka nende marginaalid õhukeseks, lausus Müür.

«Tuleva lükkas varahalduse kasumid alla, kauplemistasud on Baltikumis nulli kukkunud, küll Revolut ja teised aegamööda järgmised tootegrupid ette võtavad. Näiteks Rocket ja Better.com on kodulaenudega ulmetempos kasvamas – pole ka laenude segment ilma ohuta,» märkis Müür. «Hunt on hoovi peal, aeg tiksub.»

Coop Panga juht Margus Rink vastas, et seda juttu, et klassikalised universaalpangad on eilne päev ja kliendid kolivad oma rahaasju ajama kõikvõimalikele fintech-platvormidele, on räägitud juba viimased 5-7 aastat.

«See arvamus põhineb eeldusel, et pangad ei käi ajaga kaasas ja on kivistunud, aga see pole nii,» ütles Rink. «Täna jooksevad pangad oma teenuste ja kliendipakkumistega vähemasti samas tempos kõikvõimalike konkureerivate platvormidega. Tulemuseks on see, et näiteks Coop Pangas saab klient juba neli aastat avada pangakonto 3 minutiga elektrooniliselt, kontojääk on telefoniekraanil online, maksed liiguvad Euroopa majandusruumis sekunditega, väikelaen tuleb soovi korral arvele 5 minutiga, kodulaenu otsuse saab klient tööpäevaga.»

«Mina näen, et universaalpangad on heas vormis ja lahinguid klientide pärast peetakse nii omavahel kui platvormpankadega,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles