Baltic Horizon jäi 11 miljoniga kahjumisse

Liina Laks
, reporter
Copy
Tarmo Karotam
Tarmo Karotam Foto: Eero Vabamägi

Kinnisvarafond Baltic Horizon kaotas teises kvartalis üüritulu ning tal tuli vastu võtta kahjum.

Ärikinnisvaraportfelli pidav Baltic Horizon Fundil on seljataga raske kvartal: majandustulemused jäid üsna samale tasemele eelmise aasta koroonakevadega võrreldes. Teises kvartalis kahanes renditulu 5,7% 4,4 miljonile eurole. Kahjum vähenes 12,8 miljonilt 11,1 miljonile eurole. Kahjum osaku kohta oli kvartalis 9 senti.

Fond teatas, et jätab 6 miljonit eurot jaotamiskõlblikku kasumit investoritelte välja maksmata, et oma finantspositsiooni parandada. Teises kvartalis viidi lõpule ka võlakirjade märkimine, millega saadi investoritelt 4 miljonit eurot, millega rahastatakse Meraki büroohoone.

Fondijuht Tarmo Karotam selgitas, et tänavu esimesel poolaastal mõjutasid majandusnäitajad koroonaviirusest tingitud piirangud, mis omakorda avaldasid mõju rentnike finantstulemustele. Samuti mõjutasid Baltic Horizoni pandeemia tõttu rentnikele tehtud soodustused. „Hästi hajutatud portfell peaks aga võimaldama Fondil COVID-19 mõju piirata ja jätkuvalt kogu aasta vältel korralikke konsolideeritud majandustulemusi saavutada. Pärast seda, kui ranged piirangud Balti riikides tühistati, on fondi põhitegevuse tulemused olulisel määral taastunud,“ arvas Karotam.

Baltic Horizon Fundi osak on tänavu püsinud samal tasemel 1,17 euro juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles