Kuld kukkus nelja kuu madalaimale tasemele

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
USA tugevad tööturunäitajad ja Aasia suletud turud kukutasid väärismetallide hindu
USA tugevad tööturunäitajad ja Aasia suletud turud kukutasid väärismetallide hindu Foto: TRIPPLAAR/SIPAUSA/SIPA/SCANPIX

Täna kukkus kulla hind nelja kuu põhja, kuna reedel tulnud tugevad USA tööturunäitajad tekitasid mure, et keskpank hakkab oodatust varem intressi tõstma. Kui intress on kõrgem, suurendab see intressi mittemaksvate väärimetallide omamise alternatiivkulu.

Kulla hind langes 1,1 protsenti, 1744,25 dollarini untsist. Aasias kaubeldes kukkus kuld isegi 4,4 protsenti, 1684,37 dollarini, kuid taastus mõnevõrra. Aasia turul oli kauplemine tagasihoidlik, kuna Jaapani ja Singapuri finantsturud olid suletud.

Graafikul tehnilise analüüsi harrastajatele ei tundu kulla lühiajaline pilt julgustav. Lühiajaliselt jätkub negatiivsus, märkis Metals Focuse vanemanalüüsikonsultant Harshal Barot Reutersile.

«Samas pole pandeemia selja taha jäänud,» märkis ta. «Turul on investoreid, kes kasutavad praegust hinnataset kaitseks kulla ostmiseks.»

Hõbeda hind kukkus päeva sees 7,5 protsenti ja käis kaheksa kuu madalaimal tasemel 22,50 dollaril untsist. Hiljem kahanes minus 1,7 protsendini ja hõbe maksis 23,93 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles