Läti konkurentsinõukogu määras Merko tütarfirmale 2,7-miljonise trahvi

BNS
Copy
Merko Ehitusel on Lätist trahv soolas
Merko Ehitusel on Lätist trahv soolas Foto: Tairo Lutter / Postimees

Läti konkurentsinõukogu peab Merko Ehituse Läti tütarettevõttet SIA Merksi ühena üheksast ettevõttest osaliseks Läti ehitusettevõtete keelatud koostöös ning määras Merksile ligi 2,7 miljoni eurose trahvi.

Konkurentsinõukogu andmeil toimus keelatud koostöö aastatel 2015–2019 ning tähendab Läti konkurentsiseaduse rikkumist. Merkole teadaolevalt ei peeta SIA Merksi osaliseks hinnakokkulepetes, teatas kontsern börsile.

Konkurentsinõukogu otsus sätestab Merksile rahalise trahvi suuruses 5,4 protsenti Merksi 2020. aasta müügitulust ehk kogusummas 2 688 950,79 eurot. Otsuse kohaselt on AS Merko Ehitus SIA Merksi emaettevõtjana solidaarselt vastutav, kui SIA Merks ise ei täida või ei saa täita oma kohustusi.

SIA Merks ja AS Merko Ehitus ei nõustu konkurentsinõukogu otsusega ning plaanivad selle vaidlustada Läti halduskohtus 30 päeva jooksul. Merko Ehitus annab vaidlustamisest teada börsisüsteemi vahendusel. Konkurentsinõukogu poolt määratud trahv ei kuulu tasumisele ning muud võimalikud seadusest tulenevad tagajärjed ei rakendu enne kohtuotsuse jõustumist.

Merko Ehitusele valmistab pettumust, et Läti konkurentsiamet on sellise otsuseni jõudnud. «Mis tahes võimalik ausa konkurentsi rikkumine on vastuolus kontserni tegevuspõhimõtete ja väärtustega. Kontsern järgib kõigil koduturgudel seadusi ja kontsernis kehtestatud ärieetika reegleid ning jätkab koostöös tütarettevõtete juhtkondadega vajalike meetmete rakendamist regulatiivsete riskide vähendamiseks tulevikus,» märkis ettevõte.

Merko Ehituse kontserni kuuluvad Eestis AS Merko Ehitus Eesti, Lätis SIA Merks, Leedus UAB Merko Statyba ning Norras Peritus Entreprenør AS. 2020. aasta lõpu seisuga andis kontsern tööd 666 inimesele ning ettevõtte 2020. aasta müügitulu oli 316 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles