Coinbase'i tulemused purustasid prognoosid, tegevjuht näeb firmat «varade Amazonina»

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Coinbase'i logo tähistamaks börsidebüüti Nasdaqi suurel ekraanil Times Square'il New Yorkis
Coinbase'i logo tähistamaks börsidebüüti Nasdaqi suurel ekraanil Times Square'il New Yorkis Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS

Coinbase aktsia tõusis kolmapäeva pärastlõunal 5,4%, kuna selle teise kvartali numbrid ületasid mugavalt analüütikute prognoose ja tegevjuht avaldas usaldust, et krüptovahetus on «varade Amazon», mis pakub oma platvormil iga seaduslikku krüptovara.

Coinbase'i tulud kasvasid 2021. aasta teises kvartalis üle 1000 protsendi võrreldes eelmise aastaga, kuna krüptovaluutaturgudel toimusid metsikud kõikumised, kuigi krüptobörs hoiatas volatiilsuse vähenemise eest alandades ootusi eelseisvaks aastaks, vahendab Financial Times.

Tänu headele tulemustele tõusis krüptoteenuste ettevõtte aktsia keskpäevasel kauplemisel New Yorgi aja järgi 5,4%.

Oma teises kvartalitulemuses pärast börsil noteerimist, tõusis Coinbase'i netotulu 2,03 miljardi dollarini, mis on 27 protsenti suurem kui eelmises kvartalis ja 1042 protsenti kõrgem kui aasta varem. Puhaskasum tõusis eelmise aasta sama perioodil saavutatud 32 miljonilt dollarilt 1,6 miljardi dollarini. Nende kasum ületas isegi suuremate ja väljakujunenud börsiettevõtete tulemusi, nagu näiteks Chicago CME Group ja Intercontinental Exchange.

Coinbase'i kopsakad tulemused, mis ületasid analüütikute ootusi, tulid siis, kui spekulandid jätkasid palavikuliselt volatiilsetel krüptoturgudel panuste tegemist, kusjuures digitaalsete varade, sealhulgas bitcoini ja ethereumi hinnad jõudsid kvartali alguses tipptasemele, enne järsku langust, mille järel nad taas paisusid.

Coinbase ütles, et jaemüügi igakuiste tehingute tegijate ehk jaekauplejate arv, kes kauplevad vähemalt kord kuus ja keda nimetatakse MTU-deks, ületas juuni lõpuni kestnud kolme kuu jooksul 8,8 miljonit, mis on 44 protsenti kõrgem kui esimeses kvartalis.

Kuid nad hoiatasid, et MTUd ja kauplemismahud on juba juulis näinud langust, kuna «volatiilsus on võrreldes teise kvartali tasemega oluliselt vähenenud», samas kui augustikuu tase jäi samuti «madalamaks kui aasta alguses».

Turu ettearvamatuse märgiks alandas börs oma keskmist prognoositavat aastast kasutajate arvu 9 miljonilt MTU-lt 8 miljonile MTU-le.

Coinbase'i tegevjuht Brian Armstrong ütles, et tulevikus plaanib krüptobörs noteerida rohkem digitaalseid varasid, kui nad on varasemalt olnud regulatiivsete probleemide tõttu selles kõhklevamad kui oma konkurendid.

«Me tahame tõesti olla varade Amazon,» ütles ta teisipäeval investoritega peetud kõnes, lisades, et ettevõte oli teises kvartalis noteerinud 22 uut digitaalvaluutat, mis on rohkem kui kogu 2020. aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles