Eestist alguse saanud Londoni börsile läinud firma väärtus on lühikese ajaga kõvasti kasvanud

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Eestist alguse saanud ettevõtte aktsia on Londoni börsil järsult kerkinud
Eestist alguse saanud ettevõtte aktsia on Londoni börsil järsult kerkinud Foto: TOBY MELVILLE/Reuters/Scanpix

Eestist alguse saanud Balti riikide kuulutusteäri Baltic Classifieds Group (BCG) alustas edukalt Londoni börsil; ettevõtte aktsiate väärtus on alates aktsiate esmasest enampakkumisest (IPO) 30. juunil tõusnud 50% võrra.

BCG aktsia on tõusnud Londoni börsil pooleteise kuuga 50%, 165 pennilt 247 pennile. Ettevõtte väärtus on seega alates IPO-st kasvanud 960 miljonilt 1,437 miljardile pennile, mis teeb eurodesse ümberarvutatult ligi 560 miljonit eurot ettevõtte väärtuse kasvu.

„Eesti äride juhina on äraütlemata hea meel, et BCG aktsionäride hulka on lisandunud ka kohalikke investoreid. Pingutame igapäevaselt, et pakkuda parimat teenust turul ja loodame käesoleval aastal investorite ootusi õigustada,“ sõnas BCG Eesti äride juht Tarvo Teslon.

Baltic Classfields Group on turuliider Baltikumi veebikuulutuste turul, omades kokku 12 juhtivat kuulutusteportaali Eestis, Lätis ja Leedus. Eestis omab ettevõte auto24.ee, kv.ee, city24.ee, osta.ee ja kuldnebörs.ee portaale.

Ettevõtte portaalid on saavutanud igas oma tegutsemisriigis tugeva brändituntuse ning on ühed enim külastatavad veebiportaalid, kogudes 30. aprill 2021 lõppenud majandusaastal kokku keskmiselt 69,2 miljonit külastust kuus.

Grupi käive tõusis 29 miljonilt eurolt aastal 2019 42 miljonini 2021. majandusaastal, millest suurem osa teenitakse Leedu turul.

Ettevõtte suuromanik on Apax Partners ligi 50% osalusega, juhatuse liikmetele ja teistele olulistele isikutele kuulub ligi 9% ja ülejäänud on börsil kaubeldav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles