Disney+ kasvatas jõudsalt tellijate arvu

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Disney+ logo.
Disney+ logo. Foto: NICK AGRO

USA meelelahutushiid Walt Disney Company teatas neljapäeval oma voogedastusteenuse Disney+ tellijate arvu kasvust, mis ületas jõudsast kolmanda kvartali prognoositud tulemusi.

Tellijate arv rohkem kui kahekordistus võrreldes sama perioodiga aasta varem ja tõusis ettevõtte andmetel 116 miljonini. Samal ajal kogusid edukalt uusi kasutajaid ka ettevõtte teised teenused Hulu ja ESPN, vahendab AFP.

Otse tarbijatele suunatud teenuse müügitulu kasvas aastatagusega võrreldes 57 protsenti 4,3 miljardi dollarini ning segmendi ärikahjum vähenes 53 protsenti 293 miljoni dollarini. See tulu vastas Wall Streeti keskmisele hinnangule, samas kui kahjum oli umbes poole väiksem.

Meediagigandi aktsia kerkis tänu headele tulemustele 1,8 protsenti, olles Dow Jones Industrial Average indeksi suurim tõusja.

Mõned investorid ja analüütikud olid tulemuste ootuses mures, et Disney võib oma tellijate arvule tublisti alla jääda. Netflix tõi teise kvartali jooksul toimunud 430 000 tellija vähenemise põhjuseks Põhja-Ameerikas laialt levinud vaktsineerimiste ja riiklike piirangute tühistamise mõju, samas kui välismaal aeglustus kasv. Disney+ oli selles osas palju edukam.

«Lõpetasime kolmanda kvartali tugeval positsioonil ja oleme rahul ettevõtte võetud suunaga pandeemia jätkuvate väljakutsete keskel,» sõnas tegevjuht Bob Chapek.

Kahjuks teatati majandustulemuste ettekandel, et Disney+ jõudmine Eestisse lükkub edasi. Kui viimastel andmetel pidi Disney+ Kesk- ja Ida-Euroopasse (kuhu kuulub kõigi eelduste kohalselt ka Eesti) jõudma 2021. aasta sügisel, siis uute plaanide kohaselt on tähtajaks 2022. aasta suvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles