Tallinki Burger Kingi frantsiisifirma jäi pea miljoniga kahjumisse

BNS
Copy
Burger Kingi restoran
Burger Kingi restoran Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Tallink Grupi Burger Kingi restorane haldav tütarettevõte Tallink Fast Food jäi oma esimesel majandusaastal 932 900 euroga kahjumisse.

Samal ajal teenis ettevõte 3 miljonit eurot müügitulu, selgub Tallink Fast Foodi majandusaasta aruandest.

Kuna ettevõte registreeriti äriregistris 2019. aasta augustis, siis esimese majandusaasta pikkus oli 17 kuud. Aruandeperioodil töötas seal 68 inimest, kelle palgakulu oli 982 600 eurot.

Frantsiisileping, mis andis võimaluse tuua Burger Kingi restoranid Baltikumi turule, sõlmiti tuanmullu kolmanda kvartali lõpus ning möödunud aasta oli ettevõtte jaoks esimene täismahus arendusaasta.

Mullu avati Balti riikides kaheksa Burger Kingi restorani, kuus Eestis ning üks nii Lätis kui ka Leedus. Esimesed neli restorani avas frantsiisiettevõte mais-juunis ning ülejäänud neli restorani novembris-detsembris. Seega täismahus ning täit aastat ei toimetanud mullu veel ükski avatud restoran.

«2020. aasta esimeses kvartalis alanud ning koroonapandeemiast tingitud tegevuspiirangud mõjutasid äritulemusi ka Burger Kingi osas, kuid aasta kokkuvõttes saame siiski kaasa võtta eduka aasta, mil keerukates oludes tehtud ettevalmistused viisid ka esimeste restoranide avamiseni,» kirjutavad ettevõtte juhatuse liikmed Katre Kõvask ja Jaak Veskimeister aruandes.

Ettevõte plaanib 2024. aastaks Baltikumis avada vähemalt 40 Burger Kingi restorani,. Tallink Fast Foodil on tütarettevõtted SIA Tallink Fast Food Latvia ning UAB Tallink Fast Food Lithuania, mis vastutavad Burger Kingi tegevuste eest Lätis ja Leedus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles