LHV tõstis kõvasti selle aasta finantsprognoosi

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
LHV Grupi juht Madis Toomsalu.
LHV Grupi juht Madis Toomsalu. Foto: Erik Tikan/Postimees Grupp/scanpix Baltics

Kui varasem LHV selle aasta finantsprognoos nägi ette 41,7 miljoni eurost puhaskasumi teenimist, siis värske täna avaldatud prognoosis on eesmärgiks 53,85 miljoni eurone puhaskasum.

Puhaskasumi prognoosi tõsteti 29 protsenti. Võrreldes läinud aasta tulemusega peaks LHV kasum kasvama 35 protsenti.

Suur erinevus tuli laenude allahindluses, milleks varem oodati sellel aastal 11,9 miljoni eurot, kuid nüüd vaid 6,4 miljonit eurot.

Hoiuste mahuprognoosi tõsteti 4,1 miljardilt eurolt 5,1 miljardini ehk 24 protsenti. Laenuportfelli prognoosi tõsteti 2,604 miljardilt eurolt 2,619 miljardi euroni.

«Eesti majandus on hästi taastunud ning seda on näha ka klientide aktiivsusest. Oleme jätkuvalt kiiresti kasvamas nii klientide arvult kui äritegevuse mahtudelt, nii Eestis kui rahvusvaheliselt,» kommenteeris LHV Groupi juhataja Madis Toomsalu. «Finantsplaanis oleme enim suurendanud finantsvahendajatega seotud valuutavahetuse ja arvelduste tulusid, kuid prognoosime kõrgemat klientide arvu ning suuremaid laenumahtusid ka Eestis. Seejuures on finantseerimiskulu ja krediidikahjud oodatust madalamad, samamoodi pensionireformi mõju.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles