Buffetti Berkshire Hathaway tegi aktsiavangerdusi

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Maailma rikkaimate inimeste hulka kuuluv Warren Buffett naudib investeerimishuviliste seltskonda
Maailma rikkaimate inimeste hulka kuuluv Warren Buffett naudib investeerimishuviliste seltskonda Foto: Scott Morgan/REUTERS/Scanpix

Eile avalikustas miljardär Warren Buffetti osalusega Berkshire Hathaway, et on vähendanud oluliselt või täielikult müünud osalusi mitmes ravimifirmas. Samas on omandatud uus osalus Merckist lahti löödud Organonis.

Teises kvartalis müüs Berkshire 180 miljoni dollari suuruse osaluse Biogenis. Samuti vähendati osalusi Abbvies, Bristol-Myers Squibbis ja Merckis.

Ka 2015. aastal soetatud 411 miljoni dollari suurune osalus värvitootjas Axalta Coating Systems müüdi maha, kirjutab Reuters.

Berkshire on tänavu müünud rohkem aktsiaid kui neid ostnud. Teises kvartalis müüdi 1,1 miljardi dollari eest ostetust rohkem aktsiaid. Selline tegevus viitab, et Buffett ja tema investeerimisjuhid Todd Combs ja Ted Weschler on aktsiate väärtustaseme suhtes kartlikud ajal, kui aktsiate hinnad löövad uusi rekordeid.

Jaanuarist juuli lõpuni ostis Berkshire tagasi 14,3 miljardi dollari ulatuses oma aktsiaid. Juuni lõpu seisuga istus ettevõte 144,1 miljardi dollarilise vaba rahahunniku otsas.

Teise kvartali lõpu seisuga olid Berkshire' suurimad investeeringud 124,3 miljardi dollari suurune osalus Apple'is ja 42,6 miljardi dollari väärtuses Bank of America aktsiaid.

Berkshire on vähendanud ka osalusi Chevronis, General Motorsis, meediaettevõttes Liberty Global, kindlustusmaakleris March & McLennenis ja USA Bancorpis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles