Investorid kardavad, et Euroopa aktsiatele võib lagi vastu tulla

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Euroopa investorid hoiavad portfellis tavapärasest rohkem raha
Euroopa investorid hoiavad portfellis tavapärasest rohkem raha Foto: Caro / Marius Schwarz/Scanpix

Investorid suurendavad portfellis raha osakaalu, kuna näevad aktsiatel vähe tõusuruumi hinnasihtideni, selgus Bank of America investorite küsitlusest.

Euroopa investorid tõstsid raha osakaalu portfellis aasta suurimaks, kuna enamus näeb alla kümneprotsendist tõusuruumi ajal, kui Euroopa majandusväljavaade jahtub.

Vähem kui pooled küsitletud institutsionaalsetest investoritest märkisid, et eeldavad 12 kuu perspektiivis Euroopa majanduse paranemist. Võrreldes juulikuiste küsitlustulemusega näitab see suurt pessimismi kasvu, kirjutab Reuters.

Peamine optimismi kahanemise põhjus on koroonamure. 19 protsenti küsitletutest leidsid, et suurim ootamatus võib tulla viiruse Delta tüve tõttu. Napilt tagapool on inflatsioonioht ja keskpanga lõdva rahapoliitika oodatav karmistamine. Covidi pärast mures oli mais vaid üheksa protsenti vastanutest.

Murede tõttu oli 23 protsendil investoritest portfellis tavapärasest rohkem raha. 88 protsenti küsitletutest leidis, et praeguselt tasemelt on Euroopa aktsiates alla kümneprotsendine hinnasihini tõusu potentsiaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles