Saladuskate langes: LHV avaldas, mida müüakse teise samba pensionifondidest raha väljamakseteks

Copy
LHV pensionifondide juht Andres Viisemann.
LHV pensionifondide juht Andres Viisemann. Foto: Sander Ilvest

Meie fondide portfellides on praegu tavalisest märksa suurem osakaal Saksamaa ja Prantsusmaa valitsuse võlakirjadel, mille müügist rahastame septembri algul väljamakseid pensionisüsteemist lahkujatele, kirjutas LHV fondijuht Andres Viisemann kuukirjas.

Pärast seda muutub suurema riskiga fondides varade jaotus lähedasemaks eesmärgile, mille poole oleme pikka aega liikunud.

Keskpankade rahakraanid on olnud väga pikka aega laialt valla ja intressimäärad on väga madalal, mistõttu kauplevad vaat et kõik varaklassid väga kõrgel hinnatasemel. Sellises keskkonnas tasub eelistada ettevõtteid, millel on perspektiivi kasvada, või investeeringuid, mille puhul on negatiivse stsenaariumi puhul kaotus mõnevõrra piiratud.

LHV pensionifondides juulis uusi ulatuslikke investeeringuid ei tehtud. Küll aga lõppes üks meie suurimaid võlakirjainvesteeringuid, kui Peetri Keskuse uued omanikud otsustasid lunastada eelmise aasta algul võetud kohustused pensionifondide ees. Võlakirjade keskmiseks intressitootluseks kujunes 7% aastas, millele lisaks tasuti ennetähtaegse lunastamise tasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles