Üliharduldane pesapallikaart müüdi rekordilise 6,6 miljoni dollari eest

Ronald Reinap
, reporter
Copy
T206 Honus Wagneri pesapallikaart müüdi 6,606 miljoni dollari eest, mis teeb sellest maailma kõige väärtuslikuma spordikaardi.
T206 Honus Wagneri pesapallikaart müüdi 6,606 miljoni dollari eest, mis teeb sellest maailma kõige väärtuslikuma spordikaardi. Foto: Robert Edward Auctions

T206 Honus Wagneri pesapallikaart müüdi esmaspäeval lõppenud internetioksjonil 6,606 miljoni USA dollari eest, mis teeb sellest maailma kõige väärtuslikuma spordikaardi, vahendas Barron's.

Kaardile, mille miinimumpakkumisteks oli miljon dollarit, tehti 23. juulist kuni 16. augustini 26 pakkumist. Ostjal on ka võimalus maksta eseme eest krüptovaluutas, teatas oksjoni korraldanud Robert Edward Auctions. Oksjonimaja keeldus avalikustamast nii müüja kui ka ostja isikut.

«See on uskumatu tulemus, mis kinnitab selle kaardi staatust kui maailma üht kõige ikoonilisemat,» ütles Robert Edward Auctionsi president Brian Dwyer. «T206 Honus Wagneri erakordsus ja legend koos selle eksemplari kvaliteediga innustasid pakkujaid, kes tunnistasid, et võib minna väga kaua aega, enne kui selline ostuvõimalus uuesti tuleb.»

Kaardi müügihind purustas alles tänavu püstitatud rekordi. Jaanuaris müüdi 1952. aasta Mickey Mantle'i pesapallikaart 5,2 miljoni USA dollari eest näitlejale ja ettevõtjale Rob Gough'ile. Hiljem aprillis müüdi LeBron Jamesi autogrammiga mängukaart samuti 5,2 miljoni dollari eest.

Aastatel 1909-1911 American Tobacco Company välja antud T206s kaartidel on ere oranž taust, mille esiküljel on Wagneri portree, tagaküljel on Sweet Caporal sigarettide reklaam.

Praegu on ringvel ainult 50 sertifitseeritud Honus Wagneri T206 kaarti ja vaid neli  on Robert Edward Auctionsi andmetel parema kvaliteediga kui kõnealune oksjonil müüdud kaart.

Honus Wagner (1874-1955) mängis MLBs aastatel 1897-1917 21 hooaega ning seda peaaegu täielikult Pittsburgh Piratesi meeskonnas. Ta lisati 1936. aastal pesapalli Kuulsuste Halli, kus ta oli esimese viie liikme seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles