Rimi tulemused tõid omanikule suurt heameelt

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Rimi kasvatas Baltimaades müüki, kasumit ja turuosa
Rimi kasvatas Baltimaades müüki, kasumit ja turuosa Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Rimi omaniku ICA kvartalitulemused sisaldavad ka arvamust konkurent Lidli plaanide kohta. Kui Läti kohta on mingi arvamus, siis Eesti puhul valitseb veel vaikus.

Rimi Balticu omaniku ICA juhatuse esimees Per Strömberg on väga rahul Rimi Balticu teise kvartali tulemusega. «Meil oli hea teine kvartal, kus eriti tugevalt parandasid tulemusi Apotkek Hjärtat ja Rimi Baltic,» märkis ta börsiteates.

ICA teise kvartali kasum kasvas aastaga 1,5 protsenti, 32,4 miljardi Rootsi kroonini. Ettevõtte puhaskasum kasvas 976 miljonilt Rootsi kroonilt 1,139 miljardi SEKini.

Rimi Baltic saavutas väga tugeva tulemuse ja kasvatas turuosa. «Me asume teise poolaastasse väga tugevalt positsioonilt ajal, kui Lidl on Lätis avamas esimest poodi,» seisab börsiteates. 

Rimi omanik prognoosib, et Lidli Läti esimese poe avamine võib juhtuda kolmandas kvartalis. Lidli Eesti plaanide kohta pole seal midagi kirjas.

Rimi Balticu käive kasvas Rootsi kroonides 6,5 protsenti, 4,3 miljardi Rootsi kroonini. Eurodes kasvas müük 11,9 protsenti. Üksuse ärikasum kasvas 53,3 protsenti, 225 miljoni Rootsi kroonini.

Rimi Balticul oli kolmes Balti riigis 284 poodi.

Poeketi kolme Balti turu kaalutud turuosa ulatus 6,3 protsendini. Rimil on tänavu plaanis avada Baltikumis 22-25 poodi.

Rimi teise kvartali müük kasvas Eestis aastaga 12,5 protsenti, 101,4 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles