Täna algas Tallinki aktsiate märkimine

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Tallinki uue laeva MyStar ristimine Rauma laevatehases Soomes.
Tallinki uue laeva MyStar ristimine Rauma laevatehases Soomes. Foto: Sander Ilvest

Tallink Grupp teatas börsile, et alustab tänasest Eestis ja Soomes ettevõtte aktsiate avalikku pakkumist. Aktsiaid on võimalik märkida kõigil ligi 30 000 Tallinki investoril kui ka teistel investeerimishuvilistel kuni 1. septembrini.

Avaliku pakkumise raames pakub ettevõte kokku 66 988 204 nimiväärtuseta lihtaktsiat, väljalaskehinnaga 0,47 eurot ühe aktsia kohta, mis vastab aktsia arvestuslikule väärtusele, st aktsiad lastakse välja ilma ülekursita.

Avaliku pakkumisega plaanib Tallink suurendada kontserni aktsiakapitali kuni 31,5 miljoni euro võrra. Uute aktsiate märkimise eesõigus on ettevõtte praegustel aktsionäridel.

Märkimisel ei ole piirsummat: märkida võib ka vähem või rohkem kui on aktsionäril eelisõiguseid.

Märkimise eelisõigus annab praegusele Tallink Grupi aktsionärile õiguse aktsiate märkimise esimese ringi jaotuse tulemusel saada oma märkimisõigust kasutades üks aktsia olemasoleva kümne aktsia eest. Arvesse lähevad 17. augusti seisuga osalused.

Ülemärkimise korral on ettevõttel õigus suurendada pakutavate aktsiate arvu 10% võrra.

«Tallink Grupi positsioon on olusid arvesse võttes stabiilne, kuid tegeleme jätkuvalt selle nimel, et jätkusuutlikkust veelgi kindlustada. Alanud aktsiate avalik pakkumine on järgmine ja oluline samm meie ettevõtte kapitalistruktuuri parandamiseks ja likviidsuspuhvri suurendamiseks,» kommenteeris grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

Investeerimishuvilistele korraldab Tallink esmaspäeval, 23. augustil kell 15 veebiseminari, kus Tallinkist osalevad ning vastavad investorite küsimustele Paavo Nõgene, juhatuse liikmed Harri Hanschmidt ja Margus Schults ning finantsdirektor Joonas Joost. Ingliskeelsel veebiseminaril osalemiseks tuleb end registreerida veebiaadressil

Aktsiate avaliku pakkumise jaotamise tulemused avaldatakse hiljemalt 3. septembril ning uute väärtpaberite esimene kauplemispäev Tallinna börsil on 17. september ja Helsingi börsil 21. september.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles