Kasum ulatus miljonitesse: kolm Netflixi töötajat said insaidertehingute süüdistuse

Liina Laks
, reporter
Copy
Netflixi logo
Netflixi logo Foto: OLIVIER DOULIERY/Scanpix

Kolm endist Netflixi töötajat said USA finantsjärelvalveasutuselt süüdistuse insaider- ehk sisetehingute tegemises.

USA börsijärelevalve SEC teatas, et kaebas kolm endist Netflixi tarkvaraarendajat sistehingute süüdistusega kohtusse. Süüdistuse järgi teenisid kolm endist Netflixi töötajat ühes kahe kambamehega sisetehingutega 3 miljoni dollari jagu kasumit. Sisetehinguid tehti järelvalveasutuse andmetel pika aja jooksul, vahendavad Financial Times ja Bloomberg.

Täpsemalt said töötajad enda valdusesse info Netflixi kasutajate kohta – ja seda enne, kui firma need numbrid börsiteates avalikustada jõudis. Kuna nende käes oli info, said nad teha börsil panuseid aktsia liikumise kohta. Kasutajate arvu kasv on nimelt üks kõige magusamaid numbreid ettevõtte investorite meeleolu mõjutamiseks.

SECi andmetel oli insaidertehingute peamees Sung Mo «Jay» Jun, kes töötas Netflixis juba jupp aega tagasi – 2016. ja 2017. aastal. Ta andis info kasutajate arvu kasvu kohta edasi oma vennale Joon Mo Junile ning oma sõbrale Junwoo Chonile. Lisaks Sung Mo Junile olid insaidertehingutega seotud veel kaks Netflixi töötajat.

Netflixi elu on viimasel ajal raskemaks teinud aina enam turgu haaravad konkurendid nagu Disney.

Netflixi aktsia on alates aasta algusest kaotanud 3,5% ning kaupleb praegu 520 dollari taseme juures.

Siseinfo pealt tehingute tegemine on börsil keelatud. Sellepärast kehtib näiteks ettevõtete juhtkondadele laiaulatuslik aktsiate kauplemiskeeld, et nad ei saaks teiste börsiinvestorite ees eelist - tehinguid tohib teha ainult teatud aja jooksul. Reaalsuses tuleb siseinfo pealt tehtud tehinguid ikka ette.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles