Taavet Hinrikus investeeris Pakistani idufirmasse

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Wise'i kaasasutaja Taavet Hinrikus
Wise'i kaasasutaja Taavet Hinrikus Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Wise'i kaasasutaja Taavet Hinrikus investeeris Pakistani e-kaubanduse idufirmasse Airlift, kes kaasas 85 miljoni dollari väärtuses lisakapitali, vahendab TechCrunch.

Ühe aasta vanune idufirma Airlift, kes pakub kiirkaubandusteenust kaheksas Pakistani linnas, lõpetas eduka rahastamisvooru, mis on ühtlasi suur tõuge Lõuna-Aasia riigi idufirmade ökosüsteemile.

Idufirma teatas kolmapäeval, et on oma B-seeria rahastamisvoorus kogunud 85 miljonit dollarit, mis tõstab nende väärtuse 275 miljoni dollarini. Tegemist on Pakistani idufirmadest suurima rahastamisvooruga.

Rahastamisvoorust võttis osa ka Wise'i kaasasutaja Taavet Hindrikus, kes oli juulis müünud maha osa oma senisest 10,85-protsendisest Wise'i osalusest.

Uues voorus osalesid ka näiteks Twitteri ja Mediumi kaasasutaja Biz Stone, Disney ja Quibi endine tegevjuht Jeffrey Katzenberg, Bain Capitali kaasesimees Steve Pagliuca, DoorDashi kaasasutaja Stanley Tang ning Postmatesi asutaja ja tegevjuht Bastian Lehmann.

Ettevõttel on ülikiire kasv

Kasutajad saavad Airlifti veebisaidi või rakenduse kaudu tellida toidukaupu, värskeid tooteid ja muid esmatarbekaupu, sealhulgas näiteks ravimeid ja spordikaupu, ning saada need 30 minutiga kätte.

Airlift alustas tegevust transpordiettevõttena, luues Pakistanis Boltile sarnase teenuse busside jaoks. Idufirma kogus kiiresti populaarsust, saavutades üle 35 000 sõidu päevas. Siis saabus pandeemia, mis häiris liikuvust kogu riigis ning seetõttu laienes firma kaubandusse.

Täna on Airliftil üle 30 pimepoe ja nad saavad iga kuu sadu tuhandeid tellimusi. Idufirma, kus täna töötab üle 100 inimese, plaanib laieneda ka teistesse valdkondadesse, sealhulgas elektroonikasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles