Rootsi videomängude firma ostis Eesti mängustuudio

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Fractured Byte on varasemalt töötanud koos Borderlandsi videomängude arendaja Gearbox Entertainmentiga.
Fractured Byte on varasemalt töötanud koos Borderlandsi videomängude arendaja Gearbox Entertainmentiga. Foto: Gearbox

Rootsi videomängude valdusettevõte Embracer Group ostis oma hiljutiste tehingute käigus Eesti videomängustuudio Fractured Byte OÜ, vahendab GamesIndustry.

Fractured Byte on Eestis baseeruv arvutimängude arendus- ja portimisspetsialist. Neil on umbes 50 töötajat, kes on jaotatud Tallinna peakontori ja kolme Ukraina stuudio vahel.

2018. aastal asutatud stuudio on olnud abiks Nintendo Switchi portide arendamisel selliste mängude jaoks nagu «Tony Hawk's Pro Skater 1+2» ja «Borderlands: The Legendary Collection».

Fractured Byte on samuti ka varem töötanud koos Borderlandsi arendajaga Gearbox Entertainment, mille Embracer samuti selle aasta alguses kuni 1,3 miljardi dollari suuruse tehinguga omandas.

Fractured Byte'i ülevõtmine peaks lõpule jõudma septembri lõpuks. Tehingu summat osapooled ei avaldanud.

Embracer ostis peale Fractured Byte OÜ ka USAs asuva mobiilmängude tootja Demiurge Studios ning Vene tarkvara testimise ja mängude arendamise firma SmartPhone Labsi. Embracer soetas kõik kolm firmat oma tütarfirma Saber Interactive'i kaudu.

Embracer Group on noteeritud ka Stockholmi börsil. Nende turuväärtus on 193 Rootsi krooni (18,8 euro) juures umbes 97 miljardit krooni (9,45 miljardit eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles