Robinhoodi aktsia kukkus järsult - väikeinvestorite buum näitab hääbumise märke

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Robinhood logo mobiiltelefoni ekraanil.
Robinhood logo mobiiltelefoni ekraanil. Foto: Dado Ruvic

Robinhood Marketsi aktsiad langesid neljapäeval üle 10 protsendi, kuna börsimaakleri hoiatus kauplemise aeglustumise kohta tekitas investorites muret, vahendab Reuters.

Oma esimestes tulemustes avaliku ettevõttena teatas Robinhood, et selle aasta krüptokaubanduse maania aitas kahekordistada nende teise kvartali tulusid, kuid samas hoiatas, et eeldatavasti võtavad jaeinvestoreid kolmandas kvartalis hingetõmbeaja.

«Robinhood sõltub suurest volatiilsusest ja te ei näe kogu aeg kõrget volatiilsust,» ütles Equiti Capitali turuanalüütik David Madden Reutersile. «See tuleb spurtidena ja see võib olla mitmeteks kuudeks nagu kummituslinn.»

Lisaks jaeinvestorite aktiivsuse aeglustumisele võivad investorid olla ka mures valitsuse uurimise pärast Robinhoodi ärimudelite suhtes.

Robinhoodi aktsia oli pärast neljapäeva sulgemist langenud antud hoiatuse tõttu üle 10 protsendi 44,69 dollarile ja oli Nasdaqi 20 enim kaubeldava aktsia hulgas.

Tugevad teise kvartali tulemused

Robinhood teatas teise kvartali tulude 131 protsendilisest kasvust 565 miljoni dollarini ja oma rakenduse kasutajate arvu 109 protsendilisest kasvust tõustes veidi üle 21 miljoni.

Tehingutest saadud tulu oli 451 miljonit dollarit. Sellest 233 miljonit tuli krüptovaluutatehingutest, mis on alates eelmisest aastast tugevalt kasvanud. Aasta varem võrreldaval perioodil tõid krüptotehingud vaid viis miljonit dollarit tulu.

Meemidest inspireeritud krüptoraha Dogecoin moodustas teises kvartalis koguni 62 protsenti Robinhoodi krüptomahust. Selle väärtus on viimase aasta jooksul kerkinud lausa umbes 9000 protsenti.

Maailma suurim krüptovaluuta Bitcoin on sel aastal tõusnud 52 protsenti, kuid Refinitivi andmed näitavad, et kauplemismahud on alates maist igal kuul vähenenud.

Robinhoodi enda aktsiat on tituleeritud «meemide meemiks» pärast seda, kui see rallis nagu GameStopi ja AMC Entertainmenti meemiaktsiad, ning on alates 29. juulil toimunud turudebüüdist tõusnud umbes 30 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles