Amazon plaanib väidetavalt hakata avama kaubamajasid

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Amazoni Go kaupluse logo.
Amazoni Go kaupluse logo. Foto: DAVID RYDER

Amazon plaanib väidetavalt avada USAs suuri kauplusi. Ettevõte soov on laiendada oma jaemüügiäri turuosa.

Maailma suurim veebimüügiettevõte Amazon kavatseb tõenäoliselt rajada USAs suuremaid kaubamajade stiilis poode. Esimesed kauplused on kavas ehitada Californiasse ja Ohiosse, kirjutab Wall Street Journal. Amazon ei soovinud seda küsimust kommenteerida.

Selline samm ei oleks siiski täielik üllatus. Kuigi Amazon on kasvanud peaaegu kõike interneti kaudu müüva ettevõttena, on nad juba mõned aastad raputanud ka traditsioonilist jaemüüki. Ettevõtja Jeff Bezos asutas 1994. aastal ettevõtte, mis tegutseb alates 2015. aastast toidukaupade ketidena selliste kaubamärkide all nagu Amazon Fresh ja Go ning omab ka väiksemaid raamatute ja muude toodete kauplusi. Amazonile kuulub ka USA supermarketite kett Whole Foods.

Amazoni kaubamajade avamisega on plaanis laiendada nii Amazoni oma kaubamärgiga riiete, majapidamistarvete ja elektroonika kui ka sõltumatute kaubamärkide müüki. Wells Fargo andmetel on Amazon juba praegu suurim riiete müüja USAs. Wall Street Journali andmetel oleksid poed oluliselt suuremad kui Amazoni olemasolevad jaemüügipoed, mille pindala on veidi alla 2790 ruutmeetri, kuid palju väiksemad kui USA keskmised kaubamajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles