Coop Pank jätkab tõusu, Bercmanil halb päev

Liina Laks
, reporter
Copy
Coop Panga logo paigaldamine
Coop Panga logo paigaldamine Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Balti börsidel jätkab kiiret sõitu Coop Panga aktsia, mis täna kerkis veel 4,24%, 3,93 euro juurde.

Coop oli täna ka Balti börside enim kaubeldud aktsia, kauplemiskäive ligines tund enne turu sulgemist jõudsalt 2 miljoni euro piirini. Võrdluseks: on päevi, kus kõik Tallinna börsi aktsiad kokku sellist kauplemismahtu kokku saada ei suuda.

Ka Coopi konkurendi LHV panga aktsia oli tõusul, niisamuti ka Balti börside üks suuremaid ettevõtteid Ignitis Grupe.

Peale pikka langusseeriat asus Tallinki aktsia ennelõunal kergele tõusule, kuid vajus siis veel 0,8%, alla 0,6 euro taseme. Aktsiat rõhub eelkõige Tallinki ebakindlus tuleviku ees. Seda näevad teiste seas ka Soome investorid – alles eile ilmus Kauppalehtis lugu, kus toodi välja, et burgerid üksi Tallinkit vee peal ei hoia ning ainus, mis kontserni aitab, on ikkagi reisijate arvu taastumine.

Vajumist jätkas ka PRFoodsi aktsia: kalatootja avaldas eile majandustulemused, mis investoritele ei meeldinud, ja aktsia langeb juba teist päeva järjest, tänane vajumine oli 2,8%, 0,38 euro tasemele.

Kõige halvemini käis täna käsi Bercman Technologies'i aktsial. Väärtpaber, mille eestlased jaanipäeval võimsalt üle märkisid, suutis oma väärtuse lühikese ajaga mitmekordistada, aga viimastel nädalatel on aktsiat tabanud pigem langustrend. Täna odavnes aktsia 5,5% ja kauples pärastlõunal 9,2 euro tasemel. Päeva jooksul jõudis ta ka allpool 9 euro taset ära käia. Märkimisel osalenutel nukrutseda ei tule, sest aktsia on märkimishinnaga võrreldes ikka veel 3 korda kallim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles