USA üks vanimaid meediaväljaandeid läheb börsile

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Ajakirja Forbes stend 24. Peterburi rahvusvahelisel majandusfoorumil.
Ajakirja Forbes stend 24. Peterburi rahvusvahelisel majandusfoorumil. Foto: Alexander Demianchuk

Ameerika Ühendriikide üks vanimaid meediaväljaandeid Forbes teatas neljapäeval, et kavatseb minna börsile ühinemise teel börsil kaubeldava eriotstarbelise omandamisettevõtjaga ehk SPAC-iga.

Forbes ühineb Magnum Opus Acquisitioniga tehingu raames, mis annab ühinenud ettevõttele turuväärtuseks 630 miljonit dollarit. Tehing peaks lõpule jõudma käesoleva aasta neljanda kvartali lõpus või järgmise aasta esimese kvartali alguses.

Forbes hakkab kauplema New Yorgi börsil sümboli FRBS all. Ettevõtte praegune juhtkond jääb ametisse tegevjuht Mike Federle juhtimisel. Forbes teatas, et ühinenud ettevõte teatab uutest juhatuse liikmetest tulevikus.

Forbes ütles, et antud samm võimaldab «veelgi paremini ära kasutada oma edukat digitaalset ümberkujundamist, kasutades tehnoloogiat ja andmepõhiseid teadmisi, et luua sügavamalt pühendunud lugejaskonda ning kvaliteetseid ja püsivaid tuluvooge».

SPAC-tehingud on viimase aasta jooksul muutunud üha populaarsemaks teeks börsile minekuks. Mitmed digitaalsed kirjastajad, sealhulgas BuzzFeed, Vox Media ja Vice Media, on pidanud läbirääkimisi SPAC-i kaudu börsile mineku üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles