Kuidas pangast paremaid tingimusi kaubelda

Liina Laks
, reporter
Copy
Kortermaja
Kortermaja Foto: Elmo Riig

Kui kodulaen on võetud mõnda aega tagasi, tasub vaadata, mis tasude ja intressidega praegu laenu turul pakutakse. Aga ettevaatust – laenuvahetus võib tulla koos väga krõbeda hinnasildiga.

Kodulaenupakkujat vahetatakse Eestis ikka – paljuski kõlab selle sammu läbi teinud inimeste seas esimese soovitusena, et uuri kõigepealt, mida teised pangad pakuvad, sest kodupank ei pruugi olla üldse oma tingimuste mahendamisest huvitatud.

Coop Panga erakliendi kinnisvarafinantseerimise äriliini juht Karin Ossipova ütles, et sel aastal on saadud vaid üksikuid intressimäära muudatuse soove, aga samas ei olegi soodsam intress see, mille pärast tavaliselt kodulaenulepinguid muudetakse – välja arvatud juhtudel, kus kodulaen on võetud väljaspool pangandussektorit. «Kodulaenu refinantseerimise soovide puhul mängivad tavaliselt palju suuremat rolli hoopis muud lepingutingimused ja elulised põhjused. Levinud refinantseerimise põhjused on näiteks kaastaotleja vahetamise soov, kaastaotleja lepingust vabastamise soov - näiteks abielu lahutuste korral-, lisatagatise vabastamise soov või lisasumma laenamise soov.» ütles Ossipova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles