Jekaterina Tint: ainult investeeringutest elamiseks kulus 5 aastat tööd (7)

Liina Laks
, reporter
Copy
Börs
Börs Foto: ANDREW KELLY/Reuters/Scanpix

Investor Jekaterina Tint ütles, et varaklass, kust ta kahjumit on saanud, oli ühisrahastus. Viimasel ajal on ta portfellis suuri muudatusi sisse viinud.

Jekaterina Tint puutus investeerimisega kokku esimest korda kümme aastat tagasi. «Investeerimiseks sain idee 2010. aastal Robert Kiyosaki raamatut lugedes. Peale seda hakkasin väikseid sääste paigutama aktsiafondi,» meenutas Tint.

Portfelli teadliku ehitamiseni jõudis Tint aga hulk aega hiljem. «Teadliku ja eesmärgipärase investeerimise juurde tulin aastaid hiljem tänu Eesti investorite kogukonnale. See andis inspiratsiooni portfelli kasvatamine tõsise eesmärgina ette võtta,» selgitas Tint.

Mis on portfellis?

Tänaseks on tal üles ehitatud portfell, mis suudaks pere ära toita. «Portfelli struktuur on läbi aegade olnud muutuv. Praegu on pea 60% aktsiad, millest enamik on ETFides, 10% on võlakirjades, 9% ühisrahastuses, 8% kinnisvarafondides. Ülejäänud positsioonid on kuld, krüpto ja start-up'id,» selgitas Tint.

Seni parimaks investeeringuks peab Tint kvaliteedifaktoriga aktsiate ETFi. Kui üksikaktsiatest rääkida, on talle edu toonud ASML - Hollandi ettevõte, mis tegeleb litograafiasüsteemide ja pooljuhtide tootmisega. Firma aktsia on viimaste aastate jooksul mitmekordistunud ning jätkanud võidukäiku ka tänavu.

«Kahjumit olen saanud ühisrahastuses,» tunnistas Tint. «Hetkel olen portfellist rahavoogu andvaid investeeringuid portfellis vähendanud, kuid soovi korral saaks vara ümber paigutada, et investeeringu rahavoog maksaks pere kodu ja toidu eest,» ütles ta.

Selleks, et portfell saaks nii palju tulu anda, kulus Tindil viis aastat teadlikku portfelli kasvatamist.

3 olulisemat investeerimispõhimõtet

1. Investeerin lähtuvalt riskitaluvusesest – siis saan rahulikult magada.

2. Lähenen süsteemselt: investeerimisteesid on kirja pandud.

3. Eelistan investeeringuid, mis toovad maailmale ja inimestele rohkem kasu kui kahju.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles