Aktsiad tõusevad USA ja Hiina stiimulite lootuste tõttu

Ronald Reinap
, reporter
Copy
New Yorgi börsil töötavad kauplejad.
New Yorgi börsil töötavad kauplejad. Foto: Richard Drew

Wall Street ja Euroopa aktsiaturud alustasid septembrit positiivselt, kuna märgid, et globaalne taastumine koroonapandeemiast on mõõdukam, äratasid lootust keskpankade pikemale toetusele.

Laiapõhjaline S&P 500 indeks avanes 0,2 protsenti kõrgemal, mis järgneb seitsme järjestikuse kuu pikkusele tõusule. Tehnoloogiaindeks Nasdaq Composite tõusis 0,7 protsenti, jätkates eelmisel sessioonil saavutatud rekordtaset, vahendab Financial Times.

Euroopas tõusis kogu piirkonda hõlmav Stoxx 600 indeks 0,4 protsenti ja Londoni FTSE 100 kerkis 0,5 protsenti. Stoxx 600 pankade indeks tõusis 1,3 protsenti, mida toetasid ootused, et kõrgemad võlakirjade tootlused, mis mõjutavad laenude hindu, suurendavad laenuandjate kasumit.

Need tõusud tulid pärast seda, kui kolmapäeval avaldatud kuuaruanne näitas, et USA erasektori tööandjad lisasid augustis 374 000 töökohta, mis on palju vähem kui Reutersi küsitletud majandusteadlaste poolt prognoositud 618 000 uut ametikohta.

Hiinas näitas Caixini tootmisettevõtete indeks, et sektor vähenes esimest korda alates 2020. aasta aprillist, mis õhutab spekulatsioone, et Pekingi poliitikud võivad võtta meetmeid majanduskasvu hoogustamiseks.

«Investorid on võtnud «halb on hea» lähenemisviisi, mis ennustab rohkem poliitika lõdvendamist,» ütles Barclays'i Euroopa aktsiastrateegia juht Emmanuel Cau.

USA dollariindeks, mis mõõdab USA valuutat võrreldes teiste suuremate majanduste valuutadega, langes 0,2 protsenti. Euro tõusis dollari suhtes 0,4 protsenti 1,1844 dollarini, samas kui naelsterling kallines 0,2 protsenti 1,3791 dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles