Luminori investeerimismängu võitis pikaajalisele investeerimisele panustanud osaleja

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Raha
Raha Foto: DADO RUVIC/REUTERS/Scanpix

Luminor kuulutas välja sel suvel esmakordselt toimunud Tulevikuinvestori mängu peaauhinna võitja. Investeerimismängu võitjaks osutus Helen Rõngelep, kes suutis luua kõige põhjalikuma ja terviklikuma pikaajalise investeerimisstrateegia ning seda võistluse žüriile edukalt tutvustada.

«Võitjal oli väga selge ettekujutus, missugust rolli tema portfellis mängib üks laiapõhjaline börsil kaubeldav fond ehk ETF, kui suure osa see portfellist moodustab ning kuidas hakkavad läbi aja muutuma erinevate varaklasside ja väärtpaberite osakaalud,» kirjeldas žüriiliige investor Märten Kress. «Ta ei mõelnud ainuüksi tänasele päevale, vaid vaatas ka tulevikku ja nägi ette, et suure tõenäosusega muutub ajapikku ka optimaalne investeerimisstrateegia,» selgitas ta.

Investeerimismängu võitja Helen Rõngelep lausus, et investeerimisstrateegia oli tal juba varasemalt paigas, seega tajus Tulevikuinvestori mängus osalemises head võimalust oma mõtete ja nägemuste testimiseks. «Korraldajad on loonud suurepärase mänguformaadi, mis innustab investeerima läbimõeldult ja soosib lühinägelikkuse asemel pikka vaadet,» kiitis Rõngelep.

Eestlane planeerib pigem lühiajaliselt

Luminori Pensionsi riskijuht Anton Skvortsov tõi välja, et kuigi esitatud strateegiatest oli näha, et eestlased on investeerimise põhitõdedega üldiselt hästi kursis, siis torkas silma, et tervet pilti vaadates mõeldakse paljuski rohkem lühiajalisele kauplemisele ja kasumi maksimeerimisele kui pikaajalisele kaalutletud planeerimisele.

«Võitja strateegia puhul meeldis, et see oli hästi põhjalikult läbi mõeldud ja oli koostatud selge plaan, kuidas portfell peaks ajas muutuma. Oli arvestatud ka järjepideva regulaarse lisainvesteeringuga ning üleüldiselt oli strateegia kooskõlas kõigi peamiste finantsteooria soovitustega,» lisas Skvortsov.

Luminori Tulevikuinvestori mängu eesmärk oli pakkuda võimalust riskivabalt katsetada pensioni investeerimiskonto (PIK) lahendust ning anda osalejatele teadmisi, kuidas investeerimisega vastutustundlikult oma tulevikuks valmistuda.

Mängus osalejaid hindasid Luminor Pensionsi riskijuht Anton Skvortsov, Luminori privaatpanganduse varahaldur Kalle Kose ning finantsblogija ja investor Märten Kress. Peaauhinnaks parima pikaajalise investeerimisstrateegia loojale oli 2000 eurot stardiraha Luminor Investor kontole ning investeerimiskonsultatsioon Luminori eksperdiga.

Mängu korraldajad avaldasid soovi korrata Tulevikuinvestori mängu ka järgmisel aastal. «Mind tabas positiivse üllatusena, et nii paljud mitte ainult ei võtnud mängust osa, vaid ka kirjeldasid põhjalikumalt oma strateegiaid žüriile ning tegid seda seejuures väga hästi,» ütles Skvortsov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles