Tinderi emafirma Match aktsia arvatakse indeksisse S&P 500 – aktsia hind tegi suure tõusu

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Tinderi rakendus.
Tinderi rakendus. Foto: AKHTAR SOOMRO

Match Groupi aktsia kerkis pärast turgude sulgumist 10 protsenti, kuna S&P Dow Jones Indices teatas, et veebipõhine tutvumisportaal liitub S&P 500 indeksiga.

Match Groupi aktsia tõusis pärast turgude sulgumist umbes 10 protsenti ning seda tänu teadaandele, et ettevõte liitub S&P 500 indeksiga, vahendab CNBC.

S&P Dow Jones Indices avaldas reedel pressiteate, et alates 20. septembrist asendab online-tutvumisportaal Match Group S&P 500 indeksis ravimitootja Perrigo Company, mis liitub S&P MidCap 400 indeksiga.

Dallases asuvale Match Groupile kuulub lisaks Matchile mitu kohtinguportaali, sealhulgas Tinder, OKCupid ja Hinge.

Koos pärast tööpäeva lõppu teenitud tõusuga on Matchi aktsia suurenenud rohkem kui 50 protsenti alates sellest, kui ettevõte lõpetas oma eraldumise IACst 2020. aasta juulis. Ettevõtte turuväärtus on praegu üle 40 miljardi dollari.

S&P 500 indeksiga liitumine toob reeglina kaasa aktsia tõusu

Aktsiad tõusevad sageli pärast S&P 500 indeksiga liitmist, kuna nad muutuvad sellega indeksi jälgivate indeksfondide jaoks kohustuslikuks ostuks.

Viimane märkimisväärne lisa S&P 500sse oli Tesla liitumine detsembris. Elektriautode tootja oli suurim ettevõte, mis kunagi indeksisse on lisatud. Nende turuväärtus oli päev enne liitumist koguni 660 miljardit dollarit, mis oli nii suur, et S&P Dow Jones kaalus selle lisamist kahes eraldi tükis.

Tesla aktsia tõusis enne lisamist järsult, tõustes kolme päeva jooksul pärast lisamise teadaannet 22 protsendi võrra. Aktsia hind langes siiski 6,5 protsenti indeksiga liitumise päeval ja on sellest ajast alates olnud suhteliselt stabiilne.

Selleks, et ettevõte saaks S&P 500ga liituda, peab tema turuväärtus olema vähemalt 13,1 miljardit dollarit ja ta peab olema väga likviidne. Samuti peab ettevõte olema viimases kvartalis kasumit teeninud ning viimase nelja kvartali kasum peab samuti olema positiivne, lisaks muudele näitajatele.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles