Algas IuteCrediti 50-miljonise võlakirjaemissiooni märkimine

BNS
Copy
Iute Groupi juht Tarmo Sild.
Iute Groupi juht Tarmo Sild. Foto: Sander Ilvest

Esmaspäeval algas Eesti finantstehnoloogiaettevõtte IuteCredit avatud pakkumine tagatud eelisvõlakirjade märkimiseks Tallinna börsil. Ettevõte pakub avalikult kuni 500 000 tagatud eelisvõlakirja nimiväärtusega 100 eurot.

Võlakirjade lunastamistähtaeg on 2026. aasta 6. oktoober ja intressimäär jääb vahemikku 9,5 kuni 11,5 protsenti aastas. Intresse tasutakse iga poole aasta tagant, teatas Nasdaq Tallinn.

Võlakirju saab märkida 6. septembrist kuni 24. septembrini.

Tagatud eelisvõlakirjade avalik pakkumine toimub ainult Eestis, Lätis, Leedus ja Saksamaal. Võlakirjad plaanitakse noteerida nii Frankfurdi börsi kui ka Nasdaq Tallinna börsi reguleeritud turgudel. Eeldatav noteerimise ja kauplemisele võtmise kuupäev on 6. oktoober.

IuteCredit lisab, et teeb kõik endast oleneva, et korraldada võlakirjade noteerimine ja kauplemisele võtmine, kuid ei saa tagada, et võlakirjad noteeritakse ja võetakse kauplemisele Nasdaq Tallinna börsi või Frankfurdi börsi reguleeritud turgudel.

Järelmakse ja välkarveldusi pakkuva IuteCrediti juhi Tarmo Silla sõnul on ettevõtte strateegiline plaan areneda välja pangaks.

Selle eesmärgi toetamiseks algas esmaspäeval IuteCrediti 50 miljoni eurose võlakirjaemissiooni märkimine. Nimelt saavad Eesti, Läti, Leedu ja Saksamaa investorid märkida Eesti finantstehnoloogia ettevõtte IuteCrediti tagatud eelisvõlakirju, mille intressimäär jääb vahemikku 9,5–11,5 protsenti. Ettevõte eesmärk on väljastada võlakirju 50 miljoni euro ulatuses.

«Võlakirjaemissioon on üks samm sellel teel, et Iutest saaks mugav ja kiire, uue aja pank. Iute on eriline startup mentaliteediga ettevõte, mis erinevalt tavalistest startup-idest mitte ei põleta raha vaid on kasumlik ning säilitas kasumlikkuse ka läbi koroonakriisi,» ütles Sild pressiteate vahendusel.

Tema sõnul on Eesti jaeinvestorid oodanud võimalust ettevõttesse investeerimiseks ning sel korral on see võimalik, sest ettevõte on teinud oma emissioonis kaks muudatust. «Esiteks, me noteerime võlakirjad sel korral lisaks Frankfurdile ka kodusel Tallinna börsil. Ning teiseks, me oleme jaeinvestoritele vastu tulemiseks toonud võlakirja hinna 1000 euro pealt 100 euro peale,» kirjeldas Sild, kelle sõnul ei ole see võimalus ainult kohta otsivale pensionisamba rahale vaid kõigile, kes otsivad investeerimisvõimalusi.

Emissiooni raames kavatseb IuteCredit välja anda kuni 500 000 tagatud eelisvõlakirja, mille nimiväärtus on 100 eurot ning lunastustähtaeg 2026. aasta 6. oktoober. Intressimakseid tehakse kaks korda aastas – 6. aprillil ja 6. oktoobril.

Eesti finantstehnoloogiaettevõte IuteCredit tegutseb Moldovas, Albaanias, Põhja-Makedoonias, Bulgaarias ning Bosnias ja Hertsegoviinas. Praegu on ettevõtte võlakirjad noteeritud Frankfurdi börsi põhinimekirjas.

IuteCredit pakub peamiselt välkarveldusi, järelmakse ja väikelaene, mille tagasimakse tähtaeg on 1–36 kuud ning autolaene, mille tähtaeg on 60 kuud. Firma 50 töötajaga emaettevõtte peakorter asub Tallinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles